Tarif

Pınar Ekmek

Bu kez sofralarımızın baş tacı olan ekmeklere kendi el lezzetimizi katarak yapıyoruz. Pratik ekmek nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Pınar Ekmek

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 (küçük paket) adet yaş maya
7 g toz şeker
120 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
120 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
220 ml sıvı yağ
alabildiği kadar g un
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Yaş maya, ılık süt, krema ve toz şekeri bir kaba aktarın ve karıştırarak malzemelerin erimesini sağlayın.
  • Diğer malzemeleri de ekledikten sonra yoğurarak yumuşak kıvamlı hamur elde edin.
  • Hamburger ekmeği büyüklüğünde şekiller verdikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika tepside dinlendirin.
  • Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdükten sonra bol susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında, 20 dakika kadar pişirin. Pişen ekmekleri mutfak teli üzerine çıkarın ve dinlendirin.
  • Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Gramajları artırarak daha fazla sayıda ekmek elde edebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (2)

elif uzun
18.08.2020

merhaba, tarfi için teşekkürler. Resimdekiekmeklereşekil olarak benzedi ancak ekmeklerin üzerinene sürdünüz ki o kadar parlak çıktı ? yumurta beyazı olabilir mi acaba ?

Kısık Ateş
18.08.2020

Yumurta sarısı sürmeniz yeterli olacaktır. Eline sağlık Elif 👩‍🍳👏

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik