Tarif

Pınar Ekmek

Bu kez sofralarımızın baş tacı olan ekmeklere kendi el lezzetimizi katarak yapıyoruz. Pratik ekmek nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ekmek
Fırın
Pınar Ekmek

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 (küçük paket) adet yaş maya
7 g toz şeker
120 ml Pınar Süt
Pınar
120 g Pınar Krema
Pınar
220 ml sıvı yağ
alabildiği kadar g un
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Yaş maya, ılık süt, krema ve toz şekeri bir kaba aktarın ve karıştırarak malzemelerin erimesini sağlayın.
  • Diğer malzemeleri de ekledikten sonra yoğurarak yumuşak kıvamlı hamur elde edin.
  • Hamburger ekmeği büyüklüğünde şekiller verdikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika tepside dinlendirin.
  • Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdükten sonra bol susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında, 20 dakika kadar pişirin. Pişen ekmekleri mutfak teli üzerine çıkarın ve dinlendirin.
  • Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Gramajları artırarak daha fazla sayıda ekmek elde edebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar (2)

elif uzun
18.08.2020

merhaba, tarfi için teşekkürler. Resimdekiekmeklereşekil olarak benzedi ancak ekmeklerin üzerinene sürdünüz ki o kadar parlak çıktı ? yumurta beyazı olabilir mi acaba ?

Kısık Ateş
18.08.2020

Yumurta sarısı sürmeniz yeterli olacaktır. Eline sağlık Elif 👩‍🍳👏

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Kıymalı Ekmek
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B