add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Pınar Ekmek

Bu kez, sofralarımızın baş tacı olan ekmekleri kendi el lezzetimizi katarak yapıyoruz.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Pınar Ekmek

Malzeme Listesi

1 adet yaş maya
7 g toz şeker
120 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
120 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
216 g sıvıyağ
alabildiği kadar g un
30 g susam

Nasıl Yapılır?

  • Yaş maya, ılık süt, krema ve toz şekeri bir kaba aktarın ve karıştırarak malzemelerin erimesini sağlayın.
  • Diğer malzemelerde eklenip yumuşak kıvamlı hamur yoğrulur.
  • Tepsinin üzerine hamburger ekmeği büyüklüğünde şekiller vererek yerleştirilir.
  • Üzerine bol susam serpilir.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Gramajları arttırarak, daha fazla sayıda ekmek elde edebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik