Tarif

Pirpirim Aşı

Antep mutfağının şaşırtan ve çok tercih edilen lezzetlerinden, Pirpirim Aşı.
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Pirpirim Aşı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g yeşil mercimek (yıkanmış)
85 g bulgur (yıkanmış)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
25 g domates salçası
3 adet domates
1 adet limon suyu
185 g haşlanmış nohut
1.5 demet pirpirim (semizotu)
5 g toz nane
50 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
200 ml sıcak su
25 ml zeytinyağı
4'er g tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağında soğan ve yeşil mercimekleri kavurmaya başlayın.
  • 2-3 dakika kavurma işleminden sonra salça, rendelenmiş sarımsak, doğranmış yeşil biber ve domatesleri ekleyin.
  • Karıştırmaya devam ederken bulguru da ilave edin.
  • Sıcak su ilave ettiğiniz tencerede bir taşım kaynatın. Bulgur ve mercimek yumuşamaya yakın haşlanmış nohutları ilave edin.
  • Son olarak yıkanmış pirpirim ve limon suyunu da ekleyerek 10-12 dakika kaynamaya bırakın.
  • Tüm malzemeler piştikten sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alın.
  • Ayrı bir tavada, tereyağını eritin ve naneyi içine ekleyin.
  • Son dokunuş olarak, karışımı pirpirim aşının içine ilave edin ve karıştırın.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?