add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Piruhi Mantısı

Geleneksel Piruhi Mantısı nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet doğranmış kuru soğan
120 g tulum peyniri (arzuya göre lor peyniri)
1/4 demet doğranmış maydanoz
350 g un (hamuru için)
45 ml su (hamuru için)
20 g sıvı yağ (hamuru için)
2 adet yumurta (hamuru için)
40 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
10 ml sıvı yağ
50 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • İç harcını hazırlamak için; bir kasede doğranmış soğanları ovun. Üzerine tulum peyniri ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Hamuru için; geniş bir kaba 350 g unu alın ortasına çukur açıp, su, sıvı yağ ve 2 adet yumurtayı ekleyip ele yapışmayan, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru toparlayın. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hamuru iki beze olacak şekilde ikiye bölün. Bir bezeyi tezgahta incecik olacak şekilde merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamurdan mantı boyutundan biraz daha büyük kareler çıkaracak şekilde bıçak yardımıyla kesin.
  • Üzerlerine hazırladığınız iç harçtan ekleyin.
  • Üçgen şeklinde kapatın ve çatal yardımıyla kenarları kapatın.
  • Tencerenin yarısından biraz fazla olacak şekilde su koyun, 1 tutam tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine hazırladığınız üçgen hamurları atın ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
  • Pişen hamurları süzerek tabağa aktarın.
  • Bir tavada tereyağı, sıvı yağ ve cevizi ekleyip kavurun.
  • Kavrulan cevizleri hamurların üzerine gezdirin. Piruhi tarifi hazır, afiyet olsun!

Püf Noktası

*Mantı hamurlarını eşit olarak kesmeye özen gösterin.
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=NNTS24Y2894006 adresinden ulaşabilirsiniz!

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (6)

KağanAydoğan
22.05.2020

Tatar Mantısına benziyor.

Melih Yıldırım

Benzerlik gösterebilir 😃

LerzanGönültaş

Taze makarnayı 10 dk. haşlamak 🤔

Melih Yıldırım

Lerzan hanım merhaba. Bu tarifi taze makarna gibi düşünmemek gerekir maalesef , sert bi hamura sahip ayrıca taze makarna kadar çok yumurtalı değil. Tabi ki kendi damak zevkinize göre uyarlabilirsiniz fakat ortalama pişirme dakikası tarifteki gibidir.🙂

Sude sena Bayram

Her yerde bu mantı birçok şekilde gözlemlenebiliyor. Karabük’te yaşıyorum ikisi bitişik ilçelerimiz olmasına rağmen Safranbolu’da torba yoğurtlu ve naneli olarak peruhi adında; Eflani’de ise içinde kıymalı yumurta olucak şekilde hazırlanan pörüşke ismiyle anılır.(Bir eflanili olarak genel olarak yeme şeklinde mantıları yufka ekmeğinin içine sarılarak tüketilir diyebilirim.)

Melih Yıldırım

Vayy! Bu harika bilgi için teşekkürler sude 🤗🙏

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik