Paylaş
- 82B
- 184
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Yaş mayayı ılık su, süt, toz şeker ve tuz ile karıştırın.
- 2Unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca pürüzsüz kıvam elde edene kadar yoğurun.
- 3Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirin.
- 4Hamurun mayalanma işlemi bittikten sonra kızartmalık sıvı yağını bir tavada kızdırın.
- 5Ellerinizi hafif bir şekilde yağlayın ve hamurdan 50’şer gr’lık bezeler koparıp şekil verin.
- 6Yavaşça kızgın yağa bırakarak, pişilerinizin her iki yüzünü de kızartın.
- 7Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.
*Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.