Tarif

Pişmeyen Çikolatalı Tart

Çikolatalı pişmeyen tart nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Soğuk
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g kakaolu petibör bisküvi
200 ml Pınar Krema
Pınar
80 g bitter çikolata
80 g sütlü çikolata
10 adet üzeri için kremalı bisküvi
20 g üzeri için damla çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Tart tabanı için: tereyağını eritin, kakaolu petibör bisküvileri rondoya atıp un haline getirin. Üzerine erimiş tereyağını ilave edip 1-2 dk. daha rondodan geçirin. Kelepçeli kalıbın tabanına bisküviyi döküp elinizle hafif bastırarak eşit olarak yayın, dilerseniz bir bardak yardımıyla da sıkıştırabilirsiniz. 1 saat dondurucuda bekletin.
  • Çikolata dolgusu için: Kremayı kaynatmadan ısıtın, içine çikolataları ilave edip özdeşleşinceye kadar karıştırın. Hafif koyu kıvam alması için buzdolabında soğutarak dinlendirin.
  • Hazırladığınız çikolata dolgusunu tartın üzerine dökün, en az 2 saat daha buzdolabında dinlendirin.
  • 2 saatin sonunda üzerini kakaolu kremalı bisküvi ve damla çikolatalarla süsleyin.
  • Tabanının iyice donması için 4 saat daha buzdolabında soğutun ve dilimleyerek servis edin.
Betül Kara
Paylaş
banner

Yorumlar (6)

Tezcan Yüceünüvar

👏

Betül Kara
Fırat Saim Çekim

Çok güzel 😍

RUKİYEArslan
18.04.2021

Ayn

Betül Kara
Yiğit Ali Öz
19.04.2021

tadı nasıl

Betül Kara
19.04.2021

Denemenizi öneririz 🤩🙏

Betül Kara
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart
3B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ballı Şeftalili Tart
50 Dakika
6-8 Kişilik
8B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik
3B