Tarif

Portakallı Havuç Reçeli

Leziz portakallı havuç reçeli tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel
Tencere
Portakallı Havuç Reçeli

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
1 adet portakal
1 l su
50 g toz şeker
1 adet tarçın çubuğu
3 g limon tozu
1 kg toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Havuçları tek tek soyun ve rendeleyin.
  • Portakal kabuğunu rendeleyin.
  • Rendelenmiş havuca 50 g toz şeker serpin ve karıştırın.
  • En az 1 saat şekerli havuçları bir kenarda bekletin.
  • 1 saat sonra havuçları 5 dakika boyunca soteleyin.
  • 1 litre suya 1 kg toz şeker ekleyin ve karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan şerbete limon tozunu ve tarçın çubuğunu ilave edin.
  • 5 dakika daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbete havuç karışımını ekleyip 25-30 dakika arasında kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  • Ilıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ayva Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Balkabağı Reçeli
80 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Mandalina Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik