add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Portakallı Havuç Reçeli

70 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Portakallı Havuç Reçeli
Leziz portakallı havuç reçeli tarifi.

Malzeme Listesi

1 kg havuç
1 adet büyük boy portakal
1 l su
140 g toz şeker
1 adet tarçın çubuğu
3 adet limon tozu

Nasıl Yapılır?

  • Havuçları tek tek soyun.
  • Havuçları rendeleyin.
  • Portakal kabuğunu rendeleyin.
  • Rendelenmiş havuca 3 yemek kaşığı şeker serpin ve karıştırın.
  • Bir saat şekerli havuçları bir kenarda bekletin.
  • 1 saat sonra tavada havuçları 5 dakika soteleyin.
  • 1 Litre suya 1 kilogram şeker ekleyin ve karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan şerbete limon tozunu ve tarçın çubuğunu ilave edin.
  • 5 dakika daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbete havuç karışımını ekleyip 25-30 dakika arasında kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  • Ilıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
10 Dakika
2-4 Kişilik