Tarif

Portakallı Kereviz Tarifi

Son baharın gelişiyle tezgahlarda yerini alan kerevizden harikalar yaratabilirsiniz. Tadını sevenler kadar sevmeyenler olsa da vitamin ve şifa yönünden son derece sağlıklıdır. Lezzeti suyunda olan portakallı kereviz yemeği nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Portakallı Kereviz Tarifi
Paylaş
  • 123B
  • 185
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
250 ml taze sıkılmış portakal suyu
200 ml su
tuz
karabiber
dereotu
kereviz yaprakları

Nasıl Yapılır?

  • Kereviz kabuklarını dikkatlice soyun ve elma dilimi şeklinde doğradığınız kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Kerevizin yeşil yapraklarını 5’er cm uzunlukta kesin ve kenara ayırın.
  • Patates ve havuçları turne tekniğiyle soyun veya kerevizlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.
  • Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar soteleyin. Ardından havuçları ekleyip soteleme işlemini sürdürün.
  • Limonlu suda beklettiğiniz kereviz ve patates dilimlerini ilave edip yavaşça karıştırın. Arzuya göre bu aşamada kereviz yapraklarını tencereye alın.
  • Taze sıkılmış portakal suyu (ortalama 1,5 bardak) ekleyip çektirin. Ardından 200 ml (ortalama 1 bardak) suyu ilave edin.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak soğutun.
  • Portakallı kereviz yemeğini dereotu ve kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
3.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Kuzu Etli Taze Fasulye Tarifi
approved
45 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Şevketi Bostan Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Armutlu Kereviz Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Melek Yıldız
· 17.10.2020

Şef kullandığınız şef bıçağı nedir aceba 😊

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 18.10.2020

Merhabalar benim kendi bıçak setim Miyabi ✌️✌️Ama işletmede kullandığımız Pirge 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Melek Yıldız
· 18.10.2020

Teşekkürler ŞEF 😉

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 21.10.2020

Rica ederim. ✌️👏👏

Buse Sarı
· 04.04.2022

Çok güzel bir tarif şefim birebir yaptım çok lezzetli oldu deneyen herkes çok beğendi, böyle güzel bir tarifi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz ☺️

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 05.04.2022

Rice ederim.Beğendiğinize denediğinize çok sevindim.👏👏