add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake

Cheesecake'i hiç böyle denemediniz, portakallı ve ekşi kremalı cheesecake tarifi.
70 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake
Fırın
Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake

Malzeme Listesi

650 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
150 g toz şeker
3 adet yumurta
1 adet portakal
50 g tahin
6 adet yumurtanın sarısı
200 g toz şeker
250 g un
5 g vanilya
10 g kabartma tozu
3 g tuz
10 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya harıcı için; yumurta sarısı ve 200 gr toz şeker 15 dakika mikserde orta devirde çırpılır.
  • Bal eklenir 2-3 dakika daha çırpmaya devam edilir.
  • Un, vanilya, kabartma tozu ve tuz başka bir kabın içerisinde karıştırılır ve harca eklenir.
  • Harç, orta devirde 5 dakika daha karıştırılır.
  • Hazırlanankoyu kıvamlı pandispanya harcı 26 cmlik kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180°C'de 20 dakika kontrollü pişirilir.
  • Pişen pandispanya oda sıcaklığında 20 dakika soğumaya bırakılır.
  • Ekşi krema ve 150 gr toz şeker mikserde 10 dakika çırpılır.
  • Tahin, bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu eklenir 2 dakika çırpılır.
  • Çırpılmaya devam eden harca yumurtalar tek tek eklenerek işleme devam edilir, 5 dakika daha çırpılır.
  • Soğumuş olan pandispanya enlemesine ortadan ikiye kesilip taban olarak 26 cmlik kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir, üzerine hazırlanan cheesecake harcı dökülür.
  • Kek kalıbı düz bir zemine 3-4 defa vurularak içindeki havanın çıkması sağlanır.
  • Önceden ısıtılmış 85°C fırında buharda 90 dakika pişirilir.
  • Piştikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Soğuk servis ediniz.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tabanlı Cheesecake
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
San Sebastian Cheseecake
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Bal Kabaklı Cheesecake
30 Dakika
4-6 Kişilik