add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake

70 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlılar
Fırın
Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake
Cheesecake'i hiç böyle denemediniz... Lezzetli cheesecake tarihi burada.

Malzeme Listesi

650 g Pınar Ekşi Krema
150 g toz şeker
3 adet yumurta
1 adet portakal
50 g tahin
6 adet yumurtanın sarısı
200 g toz şeker
250 g un
1/2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 g tuz
10 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya harıcı için; yumurta sarısı ve 200 gr toz şeker 15 dk mikserde orta devirde çırpılır
  • Bal eklenir 2-3 dk daha çırpmaya devam edilir
  • Un, vanilin, kabartma tozu ve tuz başka bir kabın içerisinde karıştırılır ve harca eklenir
  • harç, Orta devirde 5 dk daha karıştırılır
  • Hazırlanankoyu kıvamlı pandispanya harcı 26 cmlik kelepçeli kalıba dökülür ve 180C'de 20 dk kontrollü pişirilir
  • Pişen pandispanya oda sıcaklığında 20 dk soğumaya bırakılır
  • Ekşi krema ve 150 gr toz şeker mikserde 10 dk çırpılır
  • Tahin, bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu eklenir 2 dk çırpılır
  • Çırpılmayadevam eden harca yumurtalar tek tek eklenerek işleme devam edilir. 5 dk daha çırpılır
  • Soğumuş olan pandispanya enlemesine ortadan ikiye kesilip taban olarak 26 cmlik kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir, üzerine hazırlanan cheesecake harcı dökülür
  • Kek kalıbı düz bir zemine 3-4 defa vurularak içindeki havanın çıkması sağlanır
  • 85 C de Buharda 90 dk pişirilir.
  • Piştikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz

Püf Noktası

Soğuk servis ediniz.

OytunDağlı
OytunDağlıYaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
10 Dakika
2-4 Kişilik