Tarif
Pratik Krema Soslu Lokum Köfte
Çok pratik olarak hazırlayabileceğiniz lezzetli Lokum Köfte tarifi.
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et
Tava
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Tereyağı
20 g un
200 ml Pınar Krema
20 g Pınar Hardal
395 g Pınar Dana Lokum Köfte
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını kısık ateşte eritin.
- 2Eritilmiş tereyağına unu ilave edip 3-4 dakika kavurun.
- 3Daha sonra karışıma kremayı ilave edip 3 dakika daha karıştırın.
- 4Son olarak hardalı ekleyip kaynaya kadar durmadan karıştırın, tuz ve karabiber ile tatlandırın ve ocağın altını kapatın.
- 5Bu esnada yağsız bir tavada köftelerin her iki yüzünü kızartın.
- 6Pişen köfteleri bir servis tabağına alın. Yanına kızarmış ekmek dilimleri yerleştirin.
- 7Üzerine kremalı hardallı sosu dökerek afiyetle tüketin.
Yorumlar (5)
Pekii, hepsi paketlenmiş gıda. Nerede kaldı el emeği, damak tadı. Boşuna beğenmişim sayfayı.