Tarif

Pratik Napolitan Sos

İtalyanlar domatese aşık! Bu paylaşımımda dolabınızda kullanılmayı bekleyen bir şişe domates misali bir sosla karşınızdayım, “Napolitan Sos”! İster kıvamını ayarlayıp çorbaya dönüştür ister bir pizza sosu olarak kullan. İster kavrulmuş havuç ve kıymayı boloneze tamamlayan bir sos olsun, ister direk spagetti birlikteliğiyle “Pasta Napolitan”!
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Pratik Napolitan Sos
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 diş sarımsak
20 g domates salçası
30 ml zeytinyağı
4 adet olgun domates
400 ml su
20 yaprak taze fesleğen
5 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Ezilmiş sarımsakları ve domates salçasını zeytinyağında kısa bir süre kavurun.
  • Kabuğu soyulmamış iri doğranmış domatesleri tencere içine ekleyin. Kısa bir süre kavurmaya devam edin.
  • Domatesler biraz kendini yumuşamaya verince suyunu ekleyin.
  • 5 dk. yüksek, 10 dk. Kısık Ateşte pişirmeye devam edin.
  • İnce doğranmış taze fesleğen yapraklarını sosla buluştururken karabiber ve tuzunu da ekleyin. Ocağın altını kapatın.
  • Tüm karışımı blenderle yeterince çektiğimizde sosumuz hazır olacaktır.
  • Buon appetito!
Refik Günaydın
Refik GünaydınFood Traveller
Paylaş
banner

Yorumlar (1)

orhan kemik
28.10.2020

Dolapta saklama süresi ne kadar acaba?

Refik Günaydın
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paprika Salata Sos
10 Dakika
2 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soğan Dip Sos
10 Dakika
2 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Avokado Dip Sos
10 Dakika
2 Kişilik
10B