add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Profiterol

Food Time dergisinden; Çikolata sosu ve iç sosuyla ağız sulandıran tatlı şöleni.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlılar
Fırın
Profiterol

Malzeme Listesi

240 ml su
200 g margarin
210 g un
480 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
7 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
100 g şeker
18 g un
8 g nişasta
2 adet yumurta sarısı
10 g vanilya
200 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
100 g çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye su ve margarini alıp kaynatın. Tamamen eriyince unu ekleyin ve sürekli karıştırarak hamuru hazırlayın.
  • Daha sonra hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tek tek yumurtaları çırparak ekleyin. Bir yumurta tamamen karışmadan diğerini eklemeyin.
  • Bütün yumurtalar karıştığında bir sıkma torbasına hamuru koyun ve fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye hamuru sıkın.
  • 180 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Hamur tam olarak katılaşmadan fırından çıkarmayın. Çıkardıktan sonra bir süre dinlenmeye bırakın.
  • Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, un, yumurta, şeker ve nişastayı alıp çırpın.
  • Ocağın altını yakıp muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Krema kıvam aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Soğurken kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın veya üzerine biraz pudra şekeri serpin. Böylece kabuk bağlamadan soğuyan bir kremaya sahip olursunuz.
  • Soğuduktan sonra ekşi krema ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Çikolata sosu için bir tavaya kremayı alıp ısıtın. Çok kaynamamasına dikkat edin. Çikolatalarınızı ince ince doğrayın ve ısıttığınız kremanızı çikolatanızın üzerine dökün.
  • Kremanızı bir sıkma torbasına doldurun. Hazırlayıp soğuttuğunuz profiterollerinizin içerisine kremayı sıkın ve üzerini çikolatalı sosa bandırın.
  • Hepsine aynı işlemi uygulayın. Dilerseniz üzerine fıstık veya çikolata parçaları serperek servis yapabilirsiniz.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar (1)

Suşen Alaluf
28.02.2019

Kaç yumurta koyulacak yazılmamış

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik