- Tarifler
- Kek ve Kurabiye
- Tatlı Kek ve Kurabiye
- Proteinli Muffin Kek
Tarif
Proteinli Muffin Kek
Proteinli muffin tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın

Paylaş
- 11B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta beyazı
120 g bal
1 adet himalaya tuzu
15 g ceviz yağı
550 g karabuğday unu
150 g frenk üzümü
30 g ay çekirdeği içi
Üzeri için:
10 g üzüm pekmezi
15 g kinoa
20 g ay çekirdeği
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta beyazlarını, balı, tuzu ve sodayı yaklaşık 5 dakika boyunca mikserde çırpın.
- 2Ceviz yağını, light yoğurdu, sütü ve elenmiş karabuğday ununu karışıma azar azar ilave edin.
- 3Hamurun yarısına frenk üzümü yarısına da ay çekirdeği ilave edin.
- 4Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış tekli muffin kalıplarına paylaştırın.
- 5Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35 dakika pişirin.
- 6Fırından çıkan keki oda ısısında, 15 dakika soğumaya bırakın.
- 7Ay çekirdekli kekin üzerine önce pekmezi sürün, sonra da kinoa ile ay çekirdeği içini serpin.
Püf Noktası
*Bu güzel kek tarifini kendi damak tadınıza göre mevsim meyveleri, Antep fıstığı içi, kaju, susam gibi kuru yemişlerle de süsleyebilirsiniz.
Enerji: 327 kalori
Karbonhidrat: 51 g
Protein: 13,9 g
Yağ: 9,9 g
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.