Tarif

Puding

Pratik çikolatalı puding tarifi ile serinliğin tadını çıkarın. Son derece kolay kakaolu puding tarifi nasıl yapılır?
15 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Puding
Paylaş
  • 42B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 litre Pınar Süt
Pınar
250 g toz şeker
100 g un
50 g kakao
150 g bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker ve kakaoyu bir kapta karıştırın.
  • Daha sonra bir tencereye bu karışımı koyun ve üzerine sütü ekleyip altını açın.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirip altını kapatın.
  • Bu esnada kıyılmış bitter çikolatayı ve ekşi kremayı ekleyin.
  • Hepsini beraber karıştırıp bir servis tabağına ya da küçük kaselere bölün.
  • Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Güllaç Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Gebole Tatlısı Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme
Keşkül Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
50B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Melis Çalışkan
· 13.03.2020

Bu pudingi yaptım ve enfes oldu 🥰

Kısık Ateş
· 16.03.2020

Elinize sağlık 👏😊

BelginKırıcı
· 12.01.2022

Ekşi krema olmadan olmuyor mu

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 01.02.2022

Merhaba, ekşi krema kullanmadan yapabilirsiniz. Sadece aynı tarifte süt oranını 50 ml kadar artırın.

Doğukan Sarıbaşak

Meraktan soruyorum ve öğrenmek istediğim için: eksi krema nasıl bir katkı yapıyor tarife? Çok gördüğümüz bir malzeme değil çünkü bu tarz tariflerde. Kesinlikle deneyeceğim tabii ama sormak istedim :)

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 28.03.2023

Merhaba Doğukan, ekşi krema yağ oranı yüksek bir ürün olduğu için iyi bir kıvam verici etkiye sahiptir. Sütlü tatlılarda kaymak etkisi yaratıyor diyebiliriz. Sadece tatlılarda değil tabii tatlı, tuzlu, meze, makarna gibi birçok tarifte kullanım alanı vardır. Her tarife ayrı bir lezzet katar. Umarız en yakın zamanda deneme fırsatın olur 😁👍👍