Paylaş
- 14B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g sıvı yağ
200 g sıvı tahin
250 g tahin helvası
100 g ceviz içi
8 yaprak baklavalık yufka
100 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- 2Bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırın.
- 3Tahin helvasını da çatal yardımıyla ayrı bir yerde ezin.
- 4Ceviz içlerini havanda dövün veya rondodan geçirin.
- 5Nemli bir bez altında tuttuğunuz baklavalık yufkalardan 1 yaprak alın ve tezgaha serin.
- 6Tezgaha serdiğiniz 1 adet baklavalık yufkanın üzerine yaklaşık 6 yemek kaşığı sıvı yağlı tahin karışımını fırça yardımıyla yayın.
- 7Üzerine çatal ile ezdiğiniz tahin helvasından ve dövülmüş cevizden serpip 1 yaprak baklavalık yufkayı üzerine kapatarak serin. Dikkatlice rulo haline getirin.
- 8Aynı işlemi uygulayarak geri kalan yufkalardan toplamda 4 adet rulo elde edin. (1 rulo için 2 yaprak baklavalık yufka kullanılır, 8 adet baklavalık yufkadan 4 adet rulo çıkar)
- 9Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 10-12 dakika fırında pişirin.
- 10Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.