Tarif

Ramazan Lokması

Özellikle Ramazan ayında, pratik olarak yapabileceğiniz nefis bir lokma tarifi. Ramazan Lokması nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Fırın
Ramazan Lokması
Paylaş
  • 8B
  • 146
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g sıvı yağ
200 g sıvı tahin
250 g tahin helvası
100 g ceviz içi
8 yaprak baklavalık yufka
100 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırın.
  • Tahin helvasını da çatal yardımıyla ayrı bir yerde ezin.
  • Ceviz içlerini havanda dövün veya rondodan geçirin.
  • Nemli bir bez altında tuttuğunuz baklavalık yufkalardan 1 yaprak alın ve tezgaha serin.
  • Tezgaha serdiğiniz 1 adet baklavalık yufkanın üzerine yaklaşık 6 yemek kaşığı sıvı yağlı tahin karışımını fırça yardımıyla yayın.
  • Üzerine çatal ile ezdiğiniz tahin helvasından ve dövülmüş cevizden serpip 1 yaprak baklavalık yufkayı üzerine kapatarak serin. Dikkatlice rulo haline getirin.
  • Aynı işlemi uygulayarak geri kalan yufkalardan toplamda 4 adet rulo elde edin. (1 rulo için 2 yaprak baklavalık yufka kullanılır, 8 adet baklavalık yufkadan 4 adet rulo çıkar)
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 10-12 dakika fırında pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım

Yorumlar (2)

SeldaMaviş
· 11.05.2020

Yapılışı hakkında detay belirtmiyorsunuz acaba görsel çalışmanız mevcut mu ?

Melih Yıldırım
· 11.05.2020

Merhaba Selda, aslında oldukça detaylı bir anlatım yazdım. Dilersen tekrar bak, soruların olursa cevaplayabilirim. Teşekkürler

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik
9B Görüntüleme