add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ratatouille Sebzeli Kiş

Kiş'in renkli hali.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kiş
Fırın
Ratatouille Sebzeli Kiş

Malzeme Listesi

350 g karabuğday unu
216 g zeytinyağı
2 adet yumurta sarısı
20 ml su
8 g tuz
3 adet orta boy kabak
3 adet orta boy havuç
3 adet bıldırcın yumurtası
10 adet yaprak fesleğen
4 adet kekik (dal)
24 g chia tohumu
20 g harnup pekmezi

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için hamur yoğurma kabına unu eleyin. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp buzdolabına aktarın. 15 dakika dinlendirmeye bırakın.
  • Dinlendirdiğiniz ve soğuttunuz hamuru orta boy, yuvarlak bir kelepçeli kalıba elinizle bastırarak, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Hamuru pişerken kabarmaması için çatalla delikler oluşturun.
  • Kiş hamurunu önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.
  • Kiş hamuru pişerken sebzeleri hazırlayın. Sebzeleri yıkayıp kurulayın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları uzunlamasına çok ince dilimleyin. Kabakların kabuğunu soymadan, aynı şekilde çok ince dilimleyin.
  • Tuzu, karabiberi, ince kıyılmış yeşillikleri bir kapta harmanlayın ve sebzelere ilave edip tadlandırın.
  • Kiş hamurunu fırından çıkartın. İnce dilimlediğiniz sebzeleri fotoğrafta gördüğünüz gibi, boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Tekrar sıcak fırına verin.
  • Kiş’i 20. Dakikada fırından alın ve bıldırcın yumurtaları sebzelerin üzerine gelecek şekilde dikkatlice kırın. Tekrar fırına verin. 1 dakika sonra fırından alın. Bir fırça yardımıyla kiş’in kenarına harnup pekmezi sürün.
  • Pekmezin üzerine de chia tohumu serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Türk Usulü Kiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ispanaklı Kiş
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domatesli Kiş
45 Dakika
2-4 Kişilik