Tarif

Renkli Biberli Borani

Biberli borani; süzme yoğurt, dereotu ve biber severler için çok pratik ve iştah açıcı bir meze türüdür. Renkli biberlerden borani nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma, Kızartma
Renkli Biberli Borani
Paylaş
  • 12B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet yeşil dolmalık biber
200 ml sıvı yağ
3 diş sarımsak
1/2 adet dereotu
400 g süzme yoğurt
5 g tuz
5 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Tüm biberlerin çekirdeklerini temizleyin, yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağını ekleyip, kızmasını bekleyin. Ardından biberleri kızartın.
  • Kızaran biberleri kevgirle yağdan çıkararak bir kağıt havlu üzerine alın ve yağın iyice süzülmesini sağlayın.
  • Sarımsakları ezin, dereotunu ince ince kıyın ve süzme yoğurtla karıştırın. Tuz oranını damak tadınıza göre ayarlayın.
  • Kızaran biberleri bir tabağa alın. Üzerine hazırladığınız yoğurt karışımını ve zeytinyağını gezdirerek servise hazır hale getirin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme