add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek

Lezzetli renkli burgu makarnalı ve peynirli börek tarifi...
50 Dakika
2-4 Kişilik
Börekler
Fırın
Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek

Malzeme Listesi

500 g karışık sebzeli burgu makarna
400 g Pınar Beyaz Peynir
Pınar Ürünü
400 g Pınar Kaşar Peynir
Pınar Ürünü
200 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
1/2 demet maydanoz
3 adet yumurta
3 adet yufka
500 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
10 g muskat
200 g Pınar Doğal Yoğurt
Pınar Ürünü
100 g sıvı yağ
10 g susam
8 g çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir tencere içinde makarnaları dişe dokunur şekilde pişirin.
  • Diğer tarafta bir kap içerisinde yumurta, Pınar Süt ve Pınar Tereyağı eritin.
  • Muskatı rendeleyin ve karıştırın.
  • Orta boy bir tepsiyi yağlayın, bütün yufkayı bir bütün olarak tepsiye yayın.
  • Fırça yardımıyla ilk kata yağ sürün, daha sonra ikinci yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine yoğurt karışımını sürün, bu işlemi ikinci yufka bitinceye kadar devam ettirin.
  • Başka bir kap içerisine ince kesilmiş maydanozları kıyıp, Pınar Kaşar Peyniri rendeleyin ve Pınar Beyaz Peyniri ufalayın.
  • Sıvı yağ ile karışımı harmanlayın.
  • İkinci yufka bittikten sonra peynir karışımını tepsiye yayın, üstüne bir parça koyduktan sonra, yoğurt karışımını sürün.
  • Üzerine haşladığınız makarnayı ekleyip kalan parça yufkaları üst üste koyup ,aralarına yoğurt sürün.
  • Tepsinin kenarından taşan yufkalar ile tepsinin üstünü kapatın.
  • Susam ve çörek otu serperek 170°C ayarlı fırında 40 dakika süreyle pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Laz Böreği
50 Dakika
10-12 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Çibörek
50 Dakika
2-4 Kişilik