- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Burgu Makarnalı Peynirli Börek
Tarif
Burgu Makarnalı Peynirli Börek
Renkli burgu makarnalı peynirli börek nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 37
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g renkli burgu makarna
3 adet yumurta
200 g Pınar Yoğurt
3 adet taze yufka
100 ml sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
susam
çörek otu
az miktardazeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Makarnaları dişe dokunur şekilde haşlayın. 7-8 dakika.
- 2Ayrı bir kap içerisinde yumurta, süt, tereyağı ve yoğurdu karıştırın.
- 3Az miktarda rendelenmiş muskatla lezzetlendirin.
- 4Orta boy bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı bir bütün olarak tepsiye yayın.
- 5Fırça yardımıyla ilk kata sıvı yağ sürün, daha sonra ikinci yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştirin.
- 6Üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürün, bu işlemi ikinci yufka bitinceye kadar devam ettirin.
- 7Başka bir kap içerisinde ince doğranmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştırın.
- 8Biraz sıvı yağ ilave ederek karışımı harmanlayın.
- 9İkinci yufka bittikten sonra peynir karışımını tepsiye yayın, üstüne bir parça yufka koyduktan sonra yoğurt karışımını sürün.
- 10Üzerine haşladığınız makarnayı ekleyip kalan parça yufkaları üst üste koyup, aralarına yoğur sürün.
- 11Tepsinin kenarından taşan yufkalar ile tepsinin üstünü kapatın.
- 12Susam ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 170°C fırında 40 dakika pişirin.
- 13Fırından çıkardıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün ve sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.