add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek

50 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek
Lezzeti tam renkli burgu makarnalı ve peynirli börek tarifi.

Malzeme Listesi

1 paket karışık sebzeli burgu makarna
400 g beyaz peynir
400 g kaşar peynir
200 g tereyağı
yarım demet maydanoz
3 adet yumurta
3 adet yufka
yarım l süt
10 g muskat
200 g yoğurt
100 g sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir tencere içinde makarnaları dişe dokunur şekilde pişirin.
  • Diğer tarafta bir kap içerisinde yumurta,süt ve tere yağını eritin.
  • Muskat rendeleyin ve karıştırın.
  • Orta boy bir tepsiyi yağlayın ,bütün yufkayı bir bütün olarak tepsiye yayın.
  • Fırça yardımıyla ilk kata yağ sürün ,daha sonra ikinci yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine yoğurt karışımını sürün,bu işlemi ikinci yufka bitinceye kadar devam ettirin.
  • Başka bir kap içerisine ince kesilmiş maydanozları kıyıp,kaşar peynirini rendeleyin ve beyaz peyniri ufalayın.
  • Sıvı yağ ile karışımı harmanlayın.
  • İkinci yufka bittikten sonra peynir karışımını tepsiye yayın,üstüne bir parça koyduktan sonra,yoğurt karışımını sürün.
  • Üzerine haşladığınız makarnayı ekleyip kalan parça yufkaları üst üste koyup ,aralarına yoğurt sürün.
  • Tepsinin kenarından taşan yufkalar ile tepsinin üstünü kapatın.
  • Susam ve çörek otu serperek 170 derece ayarlı fırında 40 dakika süreyle pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Scones Ekmeği
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik