add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Renkli Çam Ağacı Kurabiye

Rengarenk bir dünya, renkli çam ağacı kurabiye tarifi.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kek ve Kurabiyeler
Fırın
Renkli Çam Ağacı Kurabiye

Malzeme Listesi

600 g un
200 g pudra şekeri
125 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
1 adet yumurta
3 ml vanilya özü
100 g pudra şekeri
1 adet yumurta akı
5 ml limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Buzdolabında beklettiğiniz soğuk tereyağını elenmiş unla kum gibi olana kadar mutfak robotunda ya da elinizle ovarak karıştırın.
  • Pudra şekeri ve yumurtayı elektrikli bir çırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra tarçın ilavesiyle tüm malzemeyi harmanlayın.
  • Toparlanan hamuru mutfak tezgahı üzerine aldıktan sonra avuç içinizle bastırarak hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Streç filmle sardığınız hamuru 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen hamuru, mısır nişastası serptiğiniz mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.
  • Kalıplar yardımıyla arzu ettiğiniz şekillerde hazırladığınız kurabiyeleri, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri hafif bir renk alana kadar 12-15 dakika arasında pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri mümkünse temiz bir ızgara teli üzerine dizin ve sertleşip içlerini çekmeleri için bu şekilde bekletin.
  • Şeker hamurlarının üzerine yazı yazmak, şerit yapmak veya noktacıklar halinde süslemeler yapmak için süsleme karışımını kullanınız.
  • Yağlı kağıttan hazırlayacağınız ucu toplu iğne deliği şeklinde kesilmiş külah ya da sıkma aparatının içine dolduracağınız beyaz süsleme karışımıyla kurabiyelere son şeklini verin.
  • Kuruması için kısa bir süre beklettiğiniz kurabiyeleri, hediye edebileceğiniz gibi beş çayı yanında sevdiklerinizle paylaşın.

Püf Noktası

Süsleme karışımı beyaz renktedir, ancak aynı karışımı farklı gıda boylarıyla istediğiniz renk sonucuna ulaştırıp farklı desenler yapabilirsiniz.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Ekşi Kremalı Brownie
50 Dakika
8-10 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Fesleğenli Kek
40 Dakika
4-6 Kişilik