add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Revani

En güzel revani tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Revani

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
85 g toz şeker
85 g Ayçiçek yağı
240 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
180 g irmik
150 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
450 g toz şeker (şerbeti için)
750 ml su (şerbeti için)
10 g limon suyu (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Tatlının şerbetini hazırlamak için; 750 ml (3 su bardağı) su ve 450 g (2,5 su bardağı) toz şekeri bir tencereye aktarın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
  • 3 adet yumurtayı geniş bir kabın içerisine kırın.
  • Üzerine 85 g toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Ayçiçek yağı, yoğurt ve irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
  • Yağlanmış borcam veya fırın kabının içerisine revani karışımını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
  • Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyerek porsiyonlayın.
  • Dilimlenen ılık tatlıya toz Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınız da damla yayılmıyorsa ideal kıvamına gelmiştir.
*Tatlının daha kabarık gözükmesi için; geniş bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (4)

NerminŞenoğlu
24.05.2020

Tarifi uyguladım, ölçüler birebir tutuyor, çok leziz oldu 💯🌺

Melih Yıldırım

Ellerinize sağlık afiyet olsun 😊🙏

Melih Yıldırım
Meltem Taran
02.06.2020

Ellerinize saglik ölcüler keskebardakla olsa gr cok zor

Melih Yıldırım

Malzeme listesinin üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablosuna tıklayarak bardak ve kaşık ölçülerine çevirebilirsiniz. Elinize sağlık.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik