Tarif
Revani
En güzel revani tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
85 g toz şeker
85 g Ayçiçek yağı
240 g Pınar Yoğurt
180 g irmik
150 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
450 g toz şeker (şerbeti için)
750 ml su (şerbeti için)
10 g limon suyu (şerbeti için)
Nasıl Yapılır?
- 1Tatlının şerbetini hazırlamak için; 750 ml (3 su bardağı) su ve 450 g (2,5 su bardağı) toz şekeri bir tencereye aktarın.
- 2Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
- 33 adet yumurtayı geniş bir kabın içerisine kırın.
- 4Üzerine 85 g toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- 5Ayçiçek yağı, yoğurt ve irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
- 6Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
- 7Yağlanmış borcam veya fırın kabının içerisine revani karışımını dökün.
- 8Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- 9Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
- 10Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyerek porsiyonlayın.
- 11Dilimlenen ılık tatlıya toz Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınız da damla yayılmıyorsa ideal kıvamına gelmiştir.
*Tatlının daha kabarık gözükmesi için; geniş bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.