Tarif

Rize Helvası

Helva dünümüzde, bugünümüzde olduğu gibi yarınlarımızda da olmaya devam edecektir. Rize helvası nasıl yapılır? Rize helvası tarifinin püf noktaları nelerdir?
130 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Rize Helvası
Paylaş
  • 19B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
450 g un
100 g toz fındık
220 g pudra şekeri
80 g ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Çok kısık ateşte, tereyağı ve un yaklaşık olarak 2 saat kavrulur.
  • Kavurma işlemi bittikten sonra ocağın altı kapatılır, toz fındıklar eklenir ve yanmaması için hızlıca karıştırılır.
  • Soğuması için başka bir kaba aktarılan helvaya 10 dakika sonra pudra şekeri eklenir ve güzelce yedirilir.
  • Helva oda sıcaklığına geldikten sonra düz bir kaba yayılarak üzerine bastırılır ve yüzeyi düzleştirilir.
  • Son olarak bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı tüm yüzeye sürülür ve helva küp şekeri büyüklüğünde kesilerek soğutulur. Soğuduktan sonra 2 saat dolapta bekletilerek servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Pekmezli Un Helvası
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Tiramisu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Crunch
20 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.