Paylaş
- 18B
- 58
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Çok kısık ateşte, tereyağı ve un yaklaşık olarak 2 saat kavrulur.
- 2Kavurma işlemi bittikten sonra ocağın altı kapatılır, toz fındıklar eklenir ve yanmaması için hızlıca karıştırılır.
- 3Soğuması için başka bir kaba aktarılan helvaya 10 dakika sonra pudra şekeri eklenir ve güzelce yedirilir.
- 4Helva oda sıcaklığına geldikten sonra düz bir kaba yayılarak üzerine bastırılır ve yüzeyi düzleştirilir.
- 5Son olarak bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı tüm yüzeye sürülür ve helva küp şekeri büyüklüğünde kesilerek soğutulur. Soğuduktan sonra 2 saat dolapta bekletilerek servis edilir.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.