- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Roka Çorbası
Tarif
Roka Çorbası
Doğasında lezzet olan roka çorbası tarifi! Roka çorbası nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 12B
- 25
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet roka
180 g sıcak su
1 adet yumurta
5 g tuz
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Rokaların sap taraflarını kesip yapraklarını yıkayın ve suyunu süzün. Roka yapraklarını kaynar suda bir dakika civarında bekletip çıkarın ve süzgece koyun.
- 2Tereyağını bir tencerede eriterek rokayı kavurun. Karıştırarak üzerine sıcak suyu katın.
- 3Tuz, karabiberle lezzetlendirip orta ateşte pişirin.
- 4Tencereyi ateşten alıp el blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin.
- 5Terbiyesini hazırlamak için yumurtayı bir tabağa kırın. Süt ve ekşi krema ile birlikte güzelce çırparak azar azar tencereye katın ve bir taraftan da karıştın.
- 6Ateşten almadan önce kremasını katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.