Tarif

Roka Çorbası

Doğasında lezzet olan roka çorbası tarifi! Roka çorbası nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Roka Çorbası
Paylaş
  • 12B
  • 25
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet roka
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 ml Pınar Süt
Pınar
180 g sıcak su
20 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 adet yumurta
5 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Rokaların sap taraflarını kesip yapraklarını yıkayın ve suyunu süzün. Roka yapraklarını kaynar suda bir dakika civarında bekletip çıkarın ve süzgece koyun.
  • Tereyağını bir tencerede eriterek rokayı kavurun. Karıştırarak üzerine sıcak suyu katın.
  • Tuz, karabiberle lezzetlendirip orta ateşte pişirin.
  • Tencereyi ateşten alıp el blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin.
  • Terbiyesini hazırlamak için yumurtayı bir tabağa kırın. Süt ve ekşi krema ile birlikte güzelce çırparak azar azar tencereye katın ve bir taraftan da karıştın.
  • Ateşten almadan önce kremasını katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fesleğenli Tavuk Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Etli Kuru Bamya Çorbası
40 Dakika
6-8 Kişilik
109B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Kremalı Brokoli Çorbası
123B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.