Tarif

Ruby Mozaik Pasta

Özel çikolatalardan elde ettiğimiz nefis tatlardan biri, Ruby Mozaik Pasta tarifi.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta
Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g kedi dili bisküvi (mozaik pasta için)
10 g portakal kabuğu (mozaik pasta için)
50 g Antep iç fıstık (mozaik pasta için)
30 g kurutulmuş yaban mersini (mozaik pasta için)
325 g callebaut ruby çikolata (ganaj için)
225 g süt kreması (ganaj için)
50 g Pınar Tereyağı (ganaj için)
Pınar
15 g limon suyu (ganaj için)
1 adet limon kabuğu rendesi (ganaj için)

Nasıl Yapılır?

  • Süt kremasını ısıtın.
  • Derin bir kabın içerisine aldığınız Ruby çikolatanın üzerine boşaltın ve bekletin.
  • Limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
  • Tereyağı ilave edin ve çırpma teli ile karıştırarak tüm malzemelerin karışmasını ve çikolataların erimesini sağlayın.
  • Üzerini streç ile kapatarak minimum 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Kedi dili bisküvileri küçük parçalar şeklinde kesin ve derin bir kaseye alın.
  • Kurutulmuş yaban mersini, portakal kabuğu, iç Antep fıstığı ve Ruby ganajı ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  • Malzemeyi fırın pişirme kağıdına dökün.
  • Elleriniz ve spatula yardımı ile şekil verin, rulo haline getirerek kağıda sarın.
  • Buzdolabında dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
Yeşim Erol
Yeşim ErolBarry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Somon Waffle
20 Dakika
4-6 Kişilik
2B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Sachertorte
60 Dakika
8-10 Kişilik
4B
Mozaik Pasta
30 Dakika
4-6 Kişilik
75B