Tarif

Sade Pirinç Pilavı

Sade pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır? Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
Sade Pirinç Pilavı
Paylaş
  • 6B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g baldo pirinç
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g tuz
5 g beyaz biber
1 tutam toz şeker
2-3 damla limon suyu
800 ml et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp uygun bir kaba alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın, en az 30 dk. bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
  • Bir tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin, pirinç taneleri şeffaflaşana kadar ortalama 4-5 dk. kavurun.
  • Kavrulan pirinçlere tuz, beyaz biber, toz şeker, birkaç damla limon suyu ve sıcak et suyunu ekleyin.
  • Bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
  • Ardından karıştırarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Tane Tane Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
*Tane tane pirinç pilavını en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz.
*Birkaç damla limon suyu pirinçlerin daha parlak olmasını sağlar.
*Tereyağını eritirken az miktarda sıvı yağ ekleyerek yağın yanmasını önleyebilirsiniz.
*Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarı değişkenlik gösterebilir.
*Pirinçleri kullanmadan önce beyaz suyu akana kadar bol su ile yıkayıp güzelce süzün.
*Pişirme işlemi bitene kadar pilavı karıştırmamaya özen gösterin.
*Tuz, biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Pişen pilavı en az 10 dk. demlendirdikten sonra servis etmeye özen gösterin.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef

Yorumlar (1)

Metin Taşveren
· 19.09.2021

Niçin tereyağ markası belirtiyorsunu

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
5B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme