add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Şah Pilavı

150 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Tencere
Şah Pilavı
Azerbaycan mutfağının vazgeçilmez tarifi: Şah Pilavı

Malzeme Listesi

250 g basmati pirinç
50 g klarife tereyağı
0,3 g safran
200 g kuzu eti
100 g alça erik
100 g kuru kayısı
100 g kestane
50 g kuru soğan
10 g zerdeçal
5 g tuz
5 g karabiber
6 adet lavaş
100 g kuru üzüm

Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için kuzu etleri kuşbaşı doğranıp haşlanır.
  • Soğanlar jülyen doğranıp, önceden pişirilen et ile harmanlanır.
  • Erik, kayısı, kuru üzüm, kestane, zerdeçal, tuz,ve karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.
  • Basmati pirinç tuzlu suda 2 saat bekletilir.
  • Basmati pirinç, süzülüp eritilmiş tereyağında yağlandırdıktan sonra, kaynamış suda demlenen safran ile karıştırılır ve tuz eklenir.
  • Kapatma aşaması için lavaşlar tencereye göre ayarlayıp kesilir ve pilavın bir kısmı lavaşların dizildiği tencereye yerleştirilir.
  • Tencerenin ortasına bir çukur oluşturulup etler ve eşit miktarda gelecek şekilde kuru meyveler yerleştirilir. Üzerini örtecek kadar pilav eklenir ve lavaşlar kapatılır.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
  • Üzerine kuru meyveler sotelenip eklenir.
Ramin Nuriyev
Ramin NuriyevZeferan Restaurant - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
Paella
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Bulgur Pilavı
45 Dakika
2-4 Kişilik