Tarif

Sahine Tatlısı

İftar ve sahur sofraları için önemli bir yere sahip olan Sahine, geçmişten günümüze gelen bir şifa deposudur. Oldukça pratik olan bu tarifi beraber denemeye var mısınız? Sahine tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Karıştırma
Sahine Tatlısı
Paylaş
  • 32B
  • 124
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
80 g tahin
80 g bal
10 g susam

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, tahini ve balı bir karıştırma kabına ilave edin ve iyice çırparak karıştırın.
  • Karışımı buzdolabına yerleştirip en az 2 saat bekletin.
  • Dinlenmiş ve soğumuş karışımı, iki adet yemek kaşığı yardımı ile sunum tabağına hazırlayın.
  • Son olarak üzerini susam ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar (4)

Serra Dinsel
· 22.04.2022

Sayenizde Ramazan soframızın lezzetlerinden oldu artık 😋

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 22.04.2022

Afiyetler olsun 😊✌️😋😋😋

Tezcan Yüceünüvar

Ellerinize emeğinize sağlık şefim.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 23.04.2022

Çok teşekkürler Tezcan Hanım 😊👏👏

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik
9B Görüntüleme