Tarif

Sahine Tatlısı Tarifi

İftar ve sahur sofraları için önemli bir yere sahip olan Sahine, geçmişten günümüze gelen bir şifa deposudur. Oldukça pratik olan bu tarifi beraber denemeye var mısınız? Sahine tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Karıştırma
Sahine Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 117B
  • 166
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
80 g tahin
80 g bal
10 g susam

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, tahini ve balı bir karıştırma kabına ilave edin ve iyice çırparak karıştırın.
  • Karışımı buzdolabına yerleştirip en az 2 saat bekletin.
  • Dinlenmiş ve soğumuş karışımı, iki adet yemek kaşığı yardımı ile sunum tabağına hazırlayın.
  • Son olarak üzerini susam ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

İncirli Hurma Tatlısı
45 Dakika
8-10 Kişilik
12B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Aşure Tarifi
90 Dakika
10-12 Kişilik
19B Görüntüleme
Fırında Helva
25 Dakika
2 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Serra Dinsel
· 22.04.2022

Sayenizde Ramazan soframızın lezzetlerinden oldu artık 😋

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 22.04.2022

Afiyetler olsun 😊✌️😋😋😋

Tezcan Yüceünüvar

Ellerinize emeğinize sağlık şefim.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 23.04.2022

Çok teşekkürler Tezcan Hanım 😊👏👏

Derya Torunoğlu
· 04.06.2022

Ellerinize saglik chefim👏👏👏

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 04.06.2022

Afiyet olsun 🙏🤗😇👍