Tarif
Şakşuka Tarifi
Şakşuka tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
8-10 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 40B
- 134
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet bostan patlıcan
2 adet patates
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
100 g süzme yoğurt
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlar yıkanır, bıçak yardımıyla birkaç delik açılır ve fırında közlenir.
- 2Patatesler kaynar tuzlu suda yarım saat haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kabukları soyulur, tavla zarı biçiminde doğranır ve kızartılır.
- 3Domatesler rendelenir, sarımsak ile tereyağında pişirilir.
- 4Soğanlar jülyen doğranarak karamelize edilir.
- 5Fırında közlenen patlıcanların kabukları soyulur, çekirdekleri temizlenir ve süzme yoğurt ile blender'dan çekilir.
- 6Son olarak servis tabağının en altına yoğurtlu patlıcan karışımı gelecek şekilde sırasıyla yerleştirilir, tuz ve karabiberle lezzetlendirilir ve fotoğraftaki gibi sunulur.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.