Tarif

Şakşuka Tarifi

Şakşuka tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
8-10 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Kızartma
Şakşuka Tarifi
Paylaş
  • 40B
  • 134
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet bostan patlıcan
2 adet patates
2 adet domates
2 diş sarımsak
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet kuru soğan
100 g süzme yoğurt
tuz
karabiber
20 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar yıkanır, bıçak yardımıyla birkaç delik açılır ve fırında közlenir.
  • Patatesler kaynar tuzlu suda yarım saat haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kabukları soyulur, tavla zarı biçiminde doğranır ve kızartılır.
  • Domatesler rendelenir, sarımsak ile tereyağında pişirilir.
  • Soğanlar jülyen doğranarak karamelize edilir.
  • Fırında közlenen patlıcanların kabukları soyulur, çekirdekleri temizlenir ve süzme yoğurt ile blender'dan çekilir.
  • Son olarak servis tabağının en altına yoğurtlu patlıcan karışımı gelecek şekilde sırasıyla yerleştirilir, tuz ve karabiberle lezzetlendirilir ve fotoğraftaki gibi sunulur.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Taze Bakla Ezmesi Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme
İç Bakla Humusu Tarifi
approved
30 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Karışık Ot Tarifleri
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.