Tarif

Salamura Sardalya

Salamura sardalya nasıl yapılır? Soğan dolgulu sardalya salamura tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Tuzda pişirme
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Salamura Sardalya
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze sardalya
10 g tuz
1 adet limon suyu
100 ml beyaz şarap sirkesi
4 adet kırmızı soğan
50 ml dark soya sosu
20 ml zeytinyağı
20 g fençel (rezene)

Nasıl Yapılır?

  • Sardalya balıklarının, baş, kuyruk, kılçık ve iç organlarını ayıklayıp, bol suyla yıkayıp süzün. Marine için tuz, limon suyu ve beyaz şarap sirkesine yatırıp 30-45 dk. bekletiyoruz.
  • Soğanları ince halka (vişi) şeklinde doğruyoruz ve soya sosu ile ezerek bekletiyoruz.
  • Sardalya ve soğanlar hazır olduktan sonra sardalyanın içine soğanları koyup dolma sarar gibi sarıyoruz.
  • Sunum tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış fençel ve zeytinyağını gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Murat Erol
Murat ErolSous Chef
Paylaş
banner

Yorumlar (2)

Vahap Bozkurt
23.05.2021

Ellerinize sağlık chefim🙏🏻

Murat Erol
23.05.2021

Teşekkür ederim 🙏🖤

Murat Erol
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
7B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
5B