Tarif

San Sebastian Cheesecake

Üzerindeki kabuğun yanığımsı, iç kıvamının ise ıslak ve nemli olması gerektiği için yüksek derecede ve uzun süre pişmesi gerekmektedir.
65 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake
Fırın
San Sebastian Cheesecake

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g Pınar Beyaz
Pınar Ürünü
600 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
250 g pudra şekeri
6 adet yumurta
50 g un (elenmiş)
250 g Pınar Süt (Barista Latte Art)
Pınar Ürünü
400 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
30 g esmer şeker
30-40 g Pınar Sütkrem
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Pınar Beyaz'ı mikser veya mikser makinesinde çırpmaya başlayın.
  • Ardından pudra şekerini ekleyin. (4-5 dakika kadar çırpın)
  • Çırpma işlemi devam ederken yumurta, un, süt, ekşi krema, esmer şeker ve sütkremi ilave edin. Homojen kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • 24 cm'lik cheesecake kalıbının her yüzüne fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürün ve içerisine buruşturulmuş yağlı kağıdı yerleştirin.
  • Yağlı kağıdın içerisini de erimiş tereyağı ile yağlayın ve her tarafına göz kararı esmer şeker serpin.
  • Karışımı süzerek cheesecake kalıbına dökün. İlk olarak 150 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Daha sonra fırını 180 dereceye getirin ve 20 dakika daha pişirin.
  • Son olarak 200 derece fırında 5 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkardığınız cheesecake'i soğuması ve dinlenmesi için bekletin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*San Sebastian Cheesecake, bir gün dolapta dinlendirildiğinde çok daha lezzetli olacaktır.
*24 cm'lik çember kalıp kullanmak uygundur.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tabanlı Cheesecake
50 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
New York Cheesecake
70 Dakika
6-8 Kişilik