- Tarifler
- Pasta
- Cheesecake
- San Sebastian Cheesecake Tarifi
Tarif
San Sebastian Cheesecake Tarifi
Üzerindeki kabuğun yanığımsı, iç kıvamının ise ıslak ve nemli olması gerektiği için yüksek derecede ve uzun süre pişmesi gerekmektedir.
65 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake
Fırın

Paylaş
- 31B
- 115
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g pudra şekeri
6 adet yumurta
50 g elenmiş un
30 g esmer şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Pınar Beyaz'ı mikser veya mikser makinesinde çırpmaya başlayın.
- 2Ardından pudra şekerini ekleyip 4-5 dakika çırpın.
- 3Çırpma işlemi devam ederken yumurta, un, süt, ekşi krema, krema, esmer şeker ve sütkremi ilave edin. Homojen kıvam elde edene kadar karıştırın.
- 424 cm'lik cheesecake kalıbının her yüzüne fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürün ve içerisine buruşturulmuş yağlı kağıdı yerleştirin.
- 5Yağlı kağıdın içerisini de erimiş tereyağı ile yağlayın ve her tarafına göz kararı esmer şeker serpin.
- 6Karışımı süzerek cheesecake kalıbına dökün. İlk olarak 150 derece fırında 25 dakika pişirin.
- 7Daha sonra fırını 180 dereceye getirin ve 20 dakika daha pişirin.
- 8Son olarak 200 derece fırında 5 dakika daha pişirin.
- 9Fırından çıkardığınız cheesecake'i soğuması ve dinlenmesi için bekletin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*San Sebastian Cheesecake, bir gün dolapta dinlendirildiğinde çok daha lezzetli olacaktır.
*24 cm'lik çember kalıp kullanmak uygundur.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?