Tarif
Sarımsaklı Ekmek
Karşı konulmaz bir tarifle karşınızdayız! Fırında közlenmiş sarımsağın aromatik baharatlar ve çıtır ekmekle buluşmuş haline bayılacaksınız! Son derece çıtır ve lezzetli sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Meşhur sarımsaklı ekmek tarifi: sadece birkaç malzeme ile hazırlanabilen bol tereyağlı sarımsaklı kıtır ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Ekmek
Fırın
Paylaş
- 105B
- 146
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 baş sarımsak
zeytinyağı
1/4 demet maydanoz
2 dal taze kekik veya taze biberiye
sumak
tuz ve karabiber
1 adet baget ekmeği
Nasıl Yapılır?
- 1Sarımsakların tepesini kesin, 1’er kaşık zeytinyağı döküp tuz ve karabiber serpin. Önce yağlı kağıda ardından alüminyum folyoya sarıp 200°C fırında 1 saat 10 dk. pişmeye bırakın.
- 2Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Pişen sarımsakları fırından çıkarıp ılınması için kenara alın.
- 3Yumuşamış tereyağını bir kaseye alın. Üzerine pişirdiğiniz sarımsakların iç kısımlarını sıkarak ekleyin. Kıyılmış maydanoz, kıyılmış taze kekik, sumak, tuz ve karabiberini de ekleyip güzelce karıştırın.
- 4Ekmeği uzunlamasına ortadan ikiye kesin, üzerine hazırladığınız sarımsaklı harcı sürün.
- 5Önceden ısıtılmış 200°C fırında 5 dakika kadar kızarttıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Bayatlamak üzere olan ekmekleri de değerlendirmek için her türlü ekmek çeşidinden sarımsaklı ekmek hazırlayabilirsiniz.
*Sevdiğiniz ve yakışacağını düşündüğünüz farklı baharatlarla da harcınızı hazırlayabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?