Tarif

Sarımsaklı Ekmek

Karşı konulmaz bir tarifle karşınızdayız! Fırında közlenmiş sarımsağın aromatik baharatlar ve çıtır ekmekle buluşmuş haline bayılacaksınız! Son derece çıtır ve lezzetli sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Meşhur sarımsaklı ekmek tarifi: sadece birkaç malzeme ile hazırlanabilen bol tereyağlı sarımsaklı kıtır ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 154B
  • 149
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 baş sarımsak
zeytinyağı
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/4 demet maydanoz
2 dal taze kekik veya taze biberiye
sumak
tuz ve karabiber
1 adet baget ekmeği

Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakların tepesini kesin, 1’er kaşık zeytinyağı döküp tuz ve karabiber serpin. Önce yağlı kağıda ardından alüminyum folyoya sarıp 200°C fırında 1 saat 10 dk. pişmeye bırakın.
  • Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Pişen sarımsakları fırından çıkarıp ılınması için kenara alın.
  • Yumuşamış tereyağını bir kaseye alın. Üzerine pişirdiğiniz sarımsakların iç kısımlarını sıkarak ekleyin. Kıyılmış maydanoz, kıyılmış taze kekik, sumak, tuz ve karabiberini de ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ekmeği uzunlamasına ortadan ikiye kesin, üzerine hazırladığınız sarımsaklı harcı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 5 dakika kadar kızarttıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Bayatlamak üzere olan ekmekleri de değerlendirmek için her türlü ekmek çeşidinden sarımsaklı ekmek hazırlayabilirsiniz.
*Sevdiğiniz ve yakışacağını düşündüğünüz farklı baharatlarla da harcınızı hazırlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Arpa Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Hamburger Ekmeği
60 Dakika
6-8 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar (3)

lale zehra özer
· 15.08.2022

Merhaba,sarımsak kabukları soyulmadan mı pişiriliyor?

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 15.08.2022

Merhaba Lale Hanım, evet kabukları soyulmadan pişiriliyor. Kısık Ateş Instagram sayfasından yapım videomuzu izleyebilirsiniz. :)

lale zehra özer
· 15.08.2022

Çok teşekkürler

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi