Tarif

Sarımsaklı Pilav

Salma tekniği ile yapılan bir pilav bence başyapıttır! Sarımsak ve sirkenin beraber pişmesi kokuyu azaltırken sarımsakları merhem gibi yapıyor. Unutmayın, iyi bir pilav mutlaka bakır kazanda pişer! Bir de pilav tenceresinin dibinde yağ görünmezse pilav makbul sayılmaz! 😊 Bol sarımsaklı pilav tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g baldo pirinç
720 ml tavuk suyu
60 ml üzüm sirkesi
30-40 diş yerli sarımsak
13 g toz şeker
5 g kaya tuzu
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g öğütülmüş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri sıcak suda en az 10 dakika bekletin.
  • Tavuk suyunu derin bir tencereye alıp ocakta pişmeye bırakın. İçerisine üzüm sirkesi, soyulmuş ve doğranmış sarımsakları, toz şekeri ve kaya tuzunu ekleyin.
  • Onlar kaynarken tavada tereyağını yakıp kaynayan tavuk suyuna ekleyin.
  • Son olarak süzüp yıkadığınız pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 15 dakika sonra suyunu çektiğinde, ocaktan alıp 20 dakika demlendirin.
  • Karabiber serperek sıcak olarak servis edin.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş
banner

Yorumlar (65)

BeyzanurBaysal
24.12.2020

Ve bekledigimiz tarif :)

Ömür Akkor
24.12.2020

Biliyorum, afiyet olsun 😅😅

Ömür Akkor
Emre Akmanoğlu
24.12.2020

Şefim elinize sağlık 🙏🤗

Ömür Akkor
24.12.2020

Afiyetler olsun 😉🙏🤗

Ömür Akkor
Kübra Sümüş
24.12.2020

Canımız çok çekmişti ve ilk defa bu teknikle pilav yapıldığını öğrendim sizden öğrenecek çok şeyimiz var şefim 🤗🌹🌹🌹😊

Ömür Akkor
24.12.2020

Eminim çok beğeneceksiniz. Hepinize afiyet olsun! 👏😊

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
34B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
4B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
13B