Tarif

Sebzeli Etli Dolma Tarifi

Kıymalı dolma harcı nasıl hazırlanır? Karışık sebzeli dolma tarifi ve püf noktaları nelerdir? Sebzeli etli dolma için gerekli malzemeler nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Sebzeli Etli Dolma Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu/dana kıyma
2 adet rendelenmiş domates
1 adet kuru soğan
5'er g tuz, kuru nane, pul biber
20 g kıyılmış maydanoz
40-50 g pirinç (önceden ıslatılmış)
2'şer adet domates, kabak, patlıcan
20 g domates salçası
250 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Dolma harcı için geniş bir kapta kıymayı, rendelenmiş domatesleri, doğranmış soğanı, baharatları, maydanozu ve pirinci güzelce yoğurun.
  • Domateslerin üzerinden bir kapak kesip içini çıkarın, kapağını atmayın. Kabakları ortadan ikiye bölün iç kısımlarını oyarak temizleyin, çıkan sert kısmını kapak olarak ayırın. Patlıcanların iç kısımlarını çıkardıktan sonra tuzlu suda bekletin.
  • Oyulmuş sebzelerin içlerini çok sıkı olmayacak şekilde dolma harcıyla doldurun. Kapaklarını kapatın ve bir fırın tepsisine dizin. Dilerseniz tüm sebzelerin kapaklarını domatesten kullanabilirsiniz.
  • Salçalı suyu için: domates salçası ve 250 ml suyu pürüzsüz olana dek karıştırın. Birer tutam tuz, karabiber, pul biber ve nane ile lezzetlendirin. Hazır olan sosu tepsiye dökün, birkaç parça tereyağı yerleştirin.
  • Son olarak üzerini nemli bir yağlı kağıtla kapatın ardından alüminyum folyo ile sıkıca sarın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında ortalama 20-30 dakika arası kontrollü pişirin.
  • Hazır olan sebze dolmalarını dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Etli Dolma Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktaları:
*Baharatlar ve miktarları tercihe bağlı değiştirilebilir.
*Dolma içindeki pirinçlerin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan önce pirinçleri ılık suda bekletin.
*Sebzelerin içini doldururken pirinçler şişeceği için harcı doldururken boşluk bırakmaya özen gösterin.
*Salçalı suya 1-2 diş rendelenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.
*Tüm sebze dolmalarının kapaklarını domatesten kullanabilirsiniz.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Sarma Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
18B Görüntüleme
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
approved
17B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Zehra Orhan
· 09.05.2021

Lütfen yardımcı olun staj yapmak istiyorum gastronomi öğrencisiyim

Hayal Gençoğlu
· 16.05.2021

❤️🌹

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 17.05.2021

👏👏🤗