Tarif

Sebzeli Lazanya

Besin değeri oldukça yüksek, çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif ile karşınızdayım. Kök sebzeli ve nar ekşili lazanya tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna
Fırın
Sebzeli Lazanya
Paylaş
  • 7B
  • 131
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 yaprak lazanya
8 adet mini kabak
8 adet mini havuç
8 dal kereviz sapı, yapraklı
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet kıyılmış soğan
20 yaprak kıyılmış ıspanak
10 g çörekotu
10 g ay çekirdeği içi
25 ml zeytinyağı
5 g toz zerdeçal
5 g tuz
25 ml Hindistancevizi yağı (sosu için)
15 ml nar ekşisi sos (sosu için)

Nasıl Yapılır?

  • Kereviz sapı, mini kabak ve havuçlardan 3’er tanesini daha sonra kullanılmak üzere ayırın. Kalan sebzeleri zar şeklinde doğrayın.
  • Doğradığınız tüm sebzeleri zeytinyağıyla, orta ateşte, diri kıvamda yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Geniş bir tencerede 2 litre su kaynatın. Su kaynayınca 1’er çay kaşığı zerdeçal ve tuz ekleyin.
  • Lazanya yapraklarını zerdeçallı kaynar suyun içine atın. 4 dakika haşlayın. Ardından buzlu suyun içine aktarın. 1 dakika sonra buzlu suyun içinden alın, peçeteyle lazanya yapraklarını kurulayıp tezgahın üzerine yayın.
  • Önceden kavurduğunuz sebzeleri lazanya yapraklarının üzerlerine 2’şer yemek kaşığı kadarını paylaştırın.
  • Lazanya yapraklarını rulo şeklinde sarın. Demir döküm fırın kabına yerleştirin.
  • Önceden ayırdığınız sebzeleri irice doğrayın ve ruloların arasına yerleştirin.
  • Sosu için Hindistancevizi yağı ile nar ekşisini bir kapta karıştırın ve lazanyaların üzerine gezdirerek dökün.
  • Lazanyaların üzerine en son çörekotu, susam ve ay çekirdeği içi serpin.
  • 180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin.
  • Pişen sebzeli lazanyaları fırından alın ve sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Hindistancevizi yağı yerine zeytinyağı veya fındık yağı da kullanabilirsiniz.
*Rulo lazanyayı hazırlarken isterseniz içine bir miktar tuzsuz lor peyniri veya sepet peyniri ekleyebilirsiniz.
*Zerdeçal yerine defne yaprağı, adaçayı, ıhlamur gibi bitkiler kaynar suyun içine atılabilir, böylece farklı farklı aromalar elde edebilirsiniz.
Enerji: 253 kalori
Karbonhidrat: 18,3 g
Protein: 7,4 g
Yağ: 17,1 g
Lif: 3,6 g

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karidesli Linguine
35 Dakika
2 Kişilik
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Lazanya Milano
45 Dakika
2-4 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mantarlı Tagliatelle
30 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme