Tarif

Sebzeli Lazanya

Besin değeri oldukça yüksek, çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif ile karşınızdayım. Kök sebzeli ve nar ekşili lazanya tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna
Fırın
Sebzeli Lazanya

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 yaprak lazanya
8 adet mini kabak
8 adet mini havuç
8 dal kereviz sapı, yapraklı
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet kıyılmış soğan
20 yaprak kıyılmış ıspanak
10 g çörekotu
10 g ay çekirdeği içi
25 ml zeytinyağı
5 g toz zerdeçal
5 g tuz
25 ml Hindistancevizi yağı (sosu için)
15 ml nar ekşisi sos (sosu için)

Nasıl Yapılır?

  • Kereviz sapı, mini kabak ve havuçlardan 3’er tanesini daha sonra kullanılmak üzere ayırın. Kalan sebzeleri zar şeklinde doğrayın.
  • Doğradığınız tüm sebzeleri zeytinyağıyla, orta ateşte, diri kıvamda yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Geniş bir tencerede 2 litre su kaynatın. Su kaynayınca 1’er çay kaşığı zerdeçal ve tuz ekleyin.
  • Lazanya yapraklarını zerdeçallı kaynar suyun içine atın. 4 dakika haşlayın. Ardından buzlu suyun içine aktarın. 1 dakika sonra buzlu suyun içinden alın, peçeteyle lazanya yapraklarını kurulayıp tezgahın üzerine yayın.
  • Önceden kavurduğunuz sebzeleri lazanya yapraklarının üzerlerine 2’şer yemek kaşığı kadarını paylaştırın.
  • Lazanya yapraklarını rulo şeklinde sarın. Demir döküm fırın kabına yerleştirin.
  • Önceden ayırdığınız sebzeleri irice doğrayın ve ruloların arasına yerleştirin.
  • Sosu için Hindistancevizi yağı ile nar ekşisini bir kapta karıştırın ve lazanyaların üzerine gezdirerek dökün.
  • Lazanyaların üzerine en son çörekotu, susam ve ay çekirdeği içi serpin.
  • 180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin.
  • Pişen sebzeli lazanyaları fırından alın ve sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Hindistancevizi yağı yerine zeytinyağı veya fındık yağı da kullanabilirsiniz.
*Rulo lazanyayı hazırlarken isterseniz içine bir miktar tuzsuz lor peyniri veya sepet peyniri ekleyebilirsiniz.
*Zerdeçal yerine defne yaprağı, adaçayı, ıhlamur gibi bitkiler kaynar suyun içine atılabilir, böylece farklı farklı aromalar elde edebilirsiniz.
Enerji: 253 kalori
Karbonhidrat: 18,3 g
Protein: 7,4 g
Yağ: 17,1 g
Lif: 3,6 g

Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Karidesli Linguine
35 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Lazanya Milano
45 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mantarlı Tagliatelle
30 Dakika
4-6 Kişilik