- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Sebzeli Mısır Ekmeği
Tarif
Sebzeli Mısır Ekmeği
Sebzeli mısır ekmeği nasıl yapılır? Lezzetli ve pratik mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır? Mısır unlu ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 17B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
100 ml zeytinyağı
50 g kavrulmuş mısır unu
50 g beyaz un
5 g tuz
10 g kabartma tozu
2 adet chili veya kapya biber
5 dal frenk soğan
Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir karıştırma kabında yumurta, süt ve zeytinyağını çırpma teliyle karıştırın.
- 2Daha sonra mısır unu, beyaz un, tuz ve kabartma tozunu ilave edin.
- 3Biberleri ve frenk soğanları ince ince doğrayıp karışıma ekleyin.
- 4Tüm karışımı birbirine yedirdikten sonra hazır olan harcı yağlı kağıt serili kare bir borcama yayın.
- 5Üzerini doğranmış biberlerle süsleyebilirsiniz.
- 6Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?