Tarif

Sebzeli Mısır Ekmeği

Sebzeli mısır ekmeği nasıl yapılır? Lezzetli ve pratik mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek
Fırın, Karıştırma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
200 ml Pınar Süt
Pınar
100 ml zeytinyağı
50 g kavrulmuş mısır unu
50 g beyaz un
5 g tuz
10 g kabartma tozu
2 adet chili veya kapya biber
5 dal frenk soğan

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabında yumurta, süt ve zeytinyağını çırpma teliyle karıştırın.
  • Daha sonra mısır unu, beyaz un, tuz ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Biberleri ve frenk soğanları ince ince doğrayıp karışıma ekleyin.
  • Tüm karışımı birbirine yedirdikten sonra hazır olan harcı yağlı kağıt serili kare bir borcama yayın.
  • Üzerini doğranmış biberlerle süsleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar (2)

Zehra Orhan
09.05.2021

Staj yapmak istiyorum ama bulamadım gastronomi 3.sinif öğrencisiyim

Emine Bolatkale
10.05.2021

Cbef tarif koydum ama resimini paylasamadım

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Kıymalı Ekmek
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B