Tarif

Sebzeli Perde Pilavı Tarifi

Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık sebzeli perde pilavı sizlerle... Sebzeli perde pilavı nasıl yapılır?
95 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Fırın
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 123
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet dolmalık sarı biber
100 g mantar
400 g pirinç
tuz
karabiber
10 g yeni bahar
10 g tarçın
20 g dolmalık fıstık
20 g kuş üzümü
600 ml sıcak tavuk suyu
50 g bütün badem
40 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
Yufka Hamuru için:
280 g un
2 adet yumurta
75 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ılık ve tuzlu suda 30 dk. bekletin ardından güzelce yıkayıp süzün.
  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Üzerine küp doğranmış havuç, kabak, biber ve mantarları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan sebzelere pirinci ekleyin ve 4-5 dk. daha kavurun. Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçınla lezzetlendirin.
  • Ardından sıcak suda bekletilmiş kuş üzümlerini ve tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı şekilde 20 dakika demlendirin.
  • Yufka Hamuru için: geniş bir kapta un, yumurta ve sıvı yağı güzelce karıştırıp sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Streç filme sarıp 20 dakika dinlendirin.
  • Hazırladığınız yumurtalı hamuru dört eşit parçaya böldükten sonra oklava yardımıyla fazla kalın olmayacak şekilde açın.
  • Isıya dayanıklı porsiyonluk kapları tereyağı ile bolca yağlayın. Kenar kısımlarına kabuksuz bademleri bastırarak yerleştirin.
  • Hamurları kenar kısımları dışarı sarkacak şekilde pişirme yapacağınız kalıpların içine oturtun. Bademlerin düşmemesine dikkat edin.
  • Yufkanın içine birer parmak boşluk kalacak şekilde iç pilav koyun.
  • Dışarıda kalan yufka ile üzerini kapatıp tekrar tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra dikkatli bir şekilde ters çevirip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Püf Noktası

*Perde pilavını büyük boy bir kek kalıbı ya da ısıya dayanıklı döküm tencerede hazırlayabilir, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginarlı Pilav Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.