Tarif

Şeftali Kurabiyesi

Şeftali Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır? Şeftali görünümlü kurabiye yapımı: orijinal şeftali kurabiyesi tarifi... Ağızda dağılan lezzetli kurabiye hamuru tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü kurabiye hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın, Karıştırma
Şeftali Kurabiyesi
Paylaş
  • 2B
  • 42
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Harcı için:
150 g Pınar Labne, suyu süzülmüş
Pınar
30 g pudra şekeri
Kurabiye Hamuru için:
125 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
1 adet büyük boy yumurta, oda ısısında
1/2 adet limon kabuğu rendesi
1/2 paket vanilin
1/2 paket kabartma tozu
80 g pudra şekeri
280 g un
Dış Kaplaması için:
1 kase su, çok az kırmızı gıda boyası katılmış
1 kase su, çok az sarı gıda boyası katılmış
100 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • İç Harcı için: Labne ve elenmiş pudra şekerini karıştırıp, üzerini streçleyin ve buzdolabına kaldırın.
  • Kurabiye Hamuru için: Oda ısısında yumuşamış tereyağı, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilin, kabartma tozu ve pudra şekerini bir kaba alın ve karıştırın.
  • 280 g unu yavaş yavaş ekleyip hamuru birleştirin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak. Ardından streçleyip, 15 dk. buzdolabında dinlendirin. Bu esnada fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde eşit parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın hafifçe bastırıp tepsiye dizin. Üstleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğutma telinin üzerinde soğutun. Soğuduktan sonra çay kaşığı ile hafifçe içini oyun ve labneli iç harç ile doldurun. İki kurabiyeyi birleştirin. Tüm kurabiyeler için aynı işlemi gerçekleştirin.
  • Dış Kaplaması için: Kurabiyelerin bir tarafını kırmızı suya bir tarafını sarı suya batırıp, üzerine toz şeker serpin. Nane yaprakları ile şeftali görünümü vererek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici

Yorumlar (4)

Gonca Sepil
· 19.07.2022

Sarı su nedir kırmızı su nedir 🙄

Vildan Tünay
· 20.07.2022

Malzeme listesinde “dış kaplama” kısmı var. Kurabiyeyi renkli hale getirmek için gereken malzemeler yazıyor. :)

Nisanur Bekin
· 31.07.2022

Tarifi denedim her şey süper oldu ama keşke gıda boyalarım daha güzel renk verseydi şeftalilerim soluk renkli oldu :(

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 10.08.2022

Eminim tadı harika olmuştur, renk işini bir sonraki denemenizde çözersiniz. Afiyet olsun :)

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
8-10 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
10B Görüntüleme
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik
10B Görüntüleme