Tarif

Şeftali Reçeli

Şeftali reçeli diğer reçeller gibi kahvaltı sofralarını renklendirecek lezzetlerden bir tanesidir. Şeftali reçeli nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
250 g toz şeker
1/4 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şeftaliler yumuşak ise bıçak kullanmadan elinizle soyun, sert ise bıçak yardımıyla soyun.
  • Daha sonra bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
  • Tencereye aldığınız şeftali dilimlerinin üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
  • Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle şeftaliler suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
  • Suyunu salan şeftalileri kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
  • Aromalandırmak için; ocaktan almadan 10 dk. önce 1/4 adet limon suyu, çubuk tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.
  • 1 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp 30 dk. dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Şeftali reçeliniz hazır, afiyetle tüketin.

Püf Noktası

*Çok sert şeftaliler seçmemeye özen gösterin.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Pınar Süt Krem ile servis edebilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımızın tamamına ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (4)

ErgünKorkmaz
14.08.2020

Coooook severim şeftali 😊😊 denedim çok güzel teşekkürler 👏 👏

Kısık Ateş
14.08.2020

Elinize emeğinize sağlık, afiyetle tüketin! 😊👏

Kısık Ateş
Renan Ceylan
02.09.2020

Anneannemin yaptığı gibi oldu çok güzel. Teşekkür ederim 😊

Kısık Ateş
02.09.2020

Ellerinize sağlık... 😉👩‍🍳🌸

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ayva Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Balkabağı Reçeli
80 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik