Tarif
Şeftalili ve Vişneli Meybuz Tarifi
Sıcak yaz günlerine özel şeftali ve vişneli meybuz tarifi nasıl yapılır? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz meybuz tarifinin tüm detayları için hemen tıklayın!
20 Dakika
2-4 Kişilik
Meybuz Tarifleri
Dondurma
Paylaş
- 16B
- 22
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
300 g vişne
60 g bal
1 adet dondurma kalıbı
Nasıl Yapılır?
- 1Kabuğu ve çekirdeği alınmış şeftalileri ve balın yarısını blender haznesine ekleyin.
- 2Şeftali ve bal karışımınız püre haline gelene kadar blender'dan geçirin.
- 3Aynı şekilde çekirdeği ayıklanmış vişne ve kalan balı blender haznesine ekleyin.
- 4Vişne ve bal karışımınızı püre haline gelene kadar blender'dan geçirin.
- 5Püre kıvamına gelen her iki karışımı dilediğiniz şekilde dondurma (meybuz) kalıplarına aktarın.
- 6Hazırladığınız meybuz karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 7Buzluktan çıkardığınız meybuzlarınızı kısa bir süre sıcak suya tutarak kolayca kabından çıkarabilirsiniz. Ardından bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*6 saat dondurucuda bekletin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.