Tarif

Şeftalili ve Vişneli Meybuz Tarifi

Sıcak yaz günlerine özel şeftali ve vişneli meybuz tarifi nasıl yapılır? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz meybuz tarifinin tüm detayları için hemen tıklayın!
20 Dakika
2-4 Kişilik
Meybuz Tarifleri
Dondurma
Paylaş
  • 16B
  • 22
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
300 g vişne
60 g bal
1 adet dondurma kalıbı

Nasıl Yapılır?

  • Kabuğu ve çekirdeği alınmış şeftalileri ve balın yarısını blender haznesine ekleyin.
  • Şeftali ve bal karışımınız püre haline gelene kadar blender'dan geçirin.
  • Aynı şekilde çekirdeği ayıklanmış vişne ve kalan balı blender haznesine ekleyin.
  • Vişne ve bal karışımınızı püre haline gelene kadar blender'dan geçirin.
  • Püre kıvamına gelen her iki karışımı dilediğiniz şekilde dondurma (meybuz) kalıplarına aktarın.
  • Hazırladığınız meybuz karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Buzluktan çıkardığınız meybuzlarınızı kısa bir süre sıcak suya tutarak kolayca kabından çıkarabilirsiniz. Ardından bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*6 saat dondurucuda bekletin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ananas ve Çikolatalı Meybuz Tarifi
12B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Meyveli Meybuz Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.