Tarif

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası

Tavuk suyuna tel şehriye çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli tavuk suyu çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Paylaş
  • 10B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta sarısı
1 diş ezilmiş sarımsak
20 ml üzüm sirkesi
50 g Pınar Yoğurt
Pınar
700 ml tavuk suyu
700 ml su
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g tel şehriye
10 g tuz
5 g karabiber
10 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarısı, sarımsak ve üzüm sirkesi bir kase içinde güzelce çırpılır. Üzerine yoğurt eklenip çırpılmaya devam edilir.
  • Tavuk suyu ve su tencereye ilave edilir, bir taşım kaynatılır.
  • Kaynayan tavuk suyu ve duru su karışımı yavaş yavaş yumurta, sarımsak, sirke ve yoğurt karışımına eklenir ve aynı anda çırpılır ve çorba tenceresine geri alınır. Bu aşamadan sonra ocağın altı kısılır ve çorbanın kaynamamasına dikkat edilir.
  • Bir tavada tereyağı eritilir, tel şehriyeler konulur, renk alıncaya kadar kavrulduktan sonra çorbaya ilave edilir.
  • Tuz, karabiber ve toz biberle lezzetlendirilir, çorbanın altı kapatılır ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar dinlenmeye bırakılır.
  • Tercihen zeytinyağında salça kavrulup üzerine gezdirilerek servis edilir.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Serkan Çakır
Serkan Çakır
GastroTire Restoran Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
44B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme