add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Şekerpare

Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından Şekerpare tarifi ile karşınızdayız. Peki, nefis bir Şekerpare nasıl yapılır?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su (şerbet)
500 g toz şeker (şerbet)
1/4 adet limon suyu (şerbet)
240 g un
20 g irmik
20 g kabartma tozu
10 g toz Hindistan cevizi
1 g tuz
1/4 adet portakal kabuğu rendesi
140 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
5 ml zeytinyağı
75 g pudra şekeri
1 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; su ve toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte yoğunlaşana kadar ocakta tutup kenarı alın ve soğutun.
  • Un, irmik, kabartma tozu, toz Hindistan cevizi ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
  • Portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karışımın ortasını havuz şeklinde açın.
  • Tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri ve yumurtayı birbirine elinizle yedirin.
  • Bütün malzemeyi birbirine ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın.
  • Hamuru istenilen büyüklük ve şekilde yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamurları fırın tepsisine dizin ve ortalarına hafif bastırarak fındık, fıstık veya badem yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin.
  • Soğuduktan sonra fazla şurubu süzerek servis edin.
  • Servis önerisi: Tatlınızın üzerine toz Antep fıstığı veya toz Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
  • İlave lezzet katmak için üzerine Pınar Sütkrem koyarak servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Bu tarifi irmik kullanmadan da yapabilirsiniz.
*Pınar Sütkrem'i kaymak yerine kullanarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.
*Şekerparenin boyutunu ve şeklini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (2)

Ayten Çıtlak
16.06.2020

Nefiss

Kısık Ateş
16.06.2020

Çok teşekkürler! 🙏

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik