Tarif

Şekerpare

Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından Şekerpare tarifi ile karşınızdayız. Peki, nefis bir Şekerpare nasıl yapılır?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 56B
  • 168
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su
500 g toz şeker
1/4 adet limon suyu
Hamuru için:
240 g un
20 g irmik
2 paket kabartma tozu
10 g toz Hindistan cevizi
1 tutam tuz
1/4 adet portakal kabuğu rendesi
140 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g zeytinyağı
75 g pudra şekeri
1 adet yumurta
Üzeri için:
fındık, fıstık veya badem

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; su ve toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte yoğunlaşana kadar ocakta tutup kenarı alın ve soğutun.
  • Un, irmik, kabartma tozu, toz Hindistan cevizi ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
  • Portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karışımın ortasını havuz şeklinde açın.
  • Tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri ve yumurtayı birbirine elinizle yedirin.
  • Bütün malzemeyi birbirine ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın.
  • Hamuru istenilen büyüklük ve şekilde yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamurları fırın tepsisine dizin ve ortalarına hafif bastırarak fındık, fıstık veya badem yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin.
  • Soğuduktan sonra fazla şurubu süzerek servis edin.
  • Servis önerisi: Tatlınızın üzerine toz Antep fıstığı veya toz Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
  • İlave lezzet katmak için üzerine Pınar Sütkrem koyarak servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Bu tarifi irmik kullanmadan da yapabilirsiniz.
*Pınar Sütkrem'i kaymak yerine kullanarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.
*Şekerparenin boyutunu ve şeklini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi
14B Görüntüleme
Halka Tatlısı
55 Dakika
4-6 Kişilik
112B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pasafora Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ayten Çıtlak
· 16.06.2020

Nefiss

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 16.06.2020

Çok teşekkürler! 🙏

Zeynep Zeynep
· 13.10.2020

Ellerinize sağlık. Ölçülerde bardak da belirtebilir misiniz? Evde tartı olmayanlar için zor oluyor.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Ali Mert Konuk
· 08.04.2022

Küçük mutfak tartısı almanızı öneririm, tam tarifi uygulayınca farkı görebiliyorsunuz. eğer isterseniz tarifin malzeme kısmının üstünde ölçü oranları var ordan rahatlıkla ölçüleri hazırlayabilirsiniz.