- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Kayısılı Çörek
Tarif
Kayısılı Çörek
Kayısı marmelatlı çörek tarifi nasıl yapılır?
100 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 9B
- 26
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g fındık ezmesi
100 g kayısı marmelatı
100 g fındık
100 g kuru üzüm
Hamuru için:
700 g un
40 g yaş maya
100 g margarin
80 g toz şeker
2 tutam tuz
2 adet yumurta
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
200 g kayısı marmelatı
Nasıl Yapılır?
- 1Fındık ezmesini kayısı marmelatı ile karıştırarak pürüzsüz bir karışım hazırlayın.
- 2Kıyılmış fındık ile kuru üzümü karışıma ekleyin.
- 3Hamur için; unu bir kaba eleyin, ortasını çukurlaştırın içerisine mayayı ve ılık sütü ekleyerek mayayı eritin.
- 4Mayanın üzerine unu eleyerek bekletin.
- 5Bir kapta margarini eriterek soğuduktan sonra şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip dinlendirdiğiniz hamura karıştırın.
- 6Hazırladığınız hamuru 20-25 dakika mayalandırın ve 30-40 santim boyutlarında açın.
- 7Fındıklı karışımı açtığınız hamurun ortasına 8 santim genişliğinde sürün.
- 8Hamurun kenarlarını sürdüğünüz harca yakın kesin, sağ ve sol şeritleri üst üste kapatın. Karışımın taşmaması için her ucunu bastırarak yapıştırın.
- 9Hazırladığınız pastayı yağladığınız fırın tepsisinin üzerine örterek, iki misli kabarıncaya kadar bekletin.
- 10Üzerine yumurta sarısı sürüp 220 derecede 30 dakika pişirin.
- 11Sıcakken üzerine kayısı marmelatı sürerek servise hazırlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.