Tarif

Kayısılı Çörek

Kayısı marmelatlı çörek tarifi nasıl yapılır?
100 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Kayısılı Çörek
Paylaş
  • 9B
  • 26
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g fındık ezmesi
100 g kayısı marmelatı
100 g fındık
100 g kuru üzüm
Hamuru için:
700 g un
40 g yaş maya
250 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
100 g margarin
80 g toz şeker
2 tutam tuz
2 adet yumurta
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
200 g kayısı marmelatı

Nasıl Yapılır?

  • Fındık ezmesini kayısı marmelatı ile karıştırarak pürüzsüz bir karışım hazırlayın.
  • Kıyılmış fındık ile kuru üzümü karışıma ekleyin.
  • Hamur için; unu bir kaba eleyin, ortasını çukurlaştırın içerisine mayayı ve ılık sütü ekleyerek mayayı eritin.
  • Mayanın üzerine unu eleyerek bekletin.
  • Bir kapta margarini eriterek soğuduktan sonra şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip dinlendirdiğiniz hamura karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru 20-25 dakika mayalandırın ve 30-40 santim boyutlarında açın.
  • Fındıklı karışımı açtığınız hamurun ortasına 8 santim genişliğinde sürün.
  • Hamurun kenarlarını sürdüğünüz harca yakın kesin, sağ ve sol şeritleri üst üste kapatın. Karışımın taşmaması için her ucunu bastırarak yapıştırın.
  • Hazırladığınız pastayı yağladığınız fırın tepsisinin üzerine örterek, iki misli kabarıncaya kadar bekletin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 220 derecede 30 dakika pişirin.
  • Sıcakken üzerine kayısı marmelatı sürerek servise hazırlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Dereotlu Poğaça
45 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pişi
45 Dakika
8-10 Kişilik
86B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Peymacun
45 Dakika
2-4 Kişilik
31B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.