add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Sevgi Katmanları

Sevgi dolu bir çörek tarifi, sevgi katmanları.
100 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Sevgi Katmanları

Malzeme Listesi

700 g un
40 g yaş maya
250 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
100 g margarin
80 g toz şeker
5 g tuz
2 adet yumurta
100 g fındık ezmesi veya badem
100 g kayısı marmeladı
100 g kuru üzüm
100 g badem veya fındık
2 adet yumurta(üzeri için)
200 g kayısı marmeladı

Nasıl Yapılır?

  • Fındık ezmesini kayısı marmelatı ile karıştırarak pürüzsüz bir karışım hazırlayın.
  • Kıyılmış fındık ile kuru üzümü karışıma ekleyin.
  • Hamur için; unu bir kaba eleyin, ortasını çukurlaştırın içerisine mayayı ve ılık sütü ekleyerek mayayı eritin.
  • Mayanın üzerine unu eleyerek bekletin.
  • Bir kapta margarini eriterek soğuduktan sonra şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip dinlendirdiğiniz hamura karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru 20-25 dakika mayalandırın ve 30-40 santim boyutlarında açın.
  • Fındıklı karışımı açtığınız hamurun ortasına 8 santim genişliğinde sürün.
  • Hamurun kenarlarını sürdüğünüz harca yakın kesin, sağ ve sol şeritleri üst üste kapatın. Karışımın taşmaması için her ucunu bastırarak yapıştırın.
  • Hazırladığınız pastayı yağladığınız fırın tepsisinin üzerine örterek, iki misli kabarıncaya kadar bekletin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 220 derecede 30 dakika pişirin.
  • Sıcakken üzerine kayısı marmeladı sürerek servise hazırlayın.

Püf Noktası

Üzerine Sürmek için :

2 adet yumurta
200 gr kayısı marmeladı

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik