add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek

Ege'den sofralarınıza, füme levrek tarifi...
45 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın
Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek

Malzeme Listesi

1 adet deniz levreği
60 g kurutulmuş şevketi bostan otu
60 g taze şevketi bostan otu
60 g toz anason
3 adet defne yaprağı
15 g zerdeçal
10 g tane karabiber
10 g kaya tuzu
2 adet kuşkonmaz
2 adet bebek havuç
2 adet bebek salatalık
50 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
10 g agar agar
10 ml rakı

Nasıl Yapılır?

  • yanacak kabın üzerine alüminyum folyo kapatılıp kürdan yardımı ile küçük delikler açılır, filetolar üzerine yerleştirilir, üzeri bir kapak kapatılıp 10 dakika beklenir.
  • Fümelemeyi beklerken, taze şevketi bostan otunu ve kuşkonmazı rakı ile birlikte zeytinyağı, 5 g tane karabiber, 5 g kaya tuzu ve 5 g zerdeçal ile öldürmeden hafif sotelenir.
  • Balıklar zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisi ile 180 derecede ısıtılmış fırında fileto başı 5 g zerdeçal serpilerek 20 dakika (Mümkün ise buharda) pişirilir.
  • Hazırladığımız Yatağı Tabağa Yerleştirdikten Sonra Filetolar Üstlerine Konur.
  • Yoğurt ve agar agar ile hazırladığımız yoğurt köpüğünü yatağın etrafını saracak şekilde kullanıp. Tabağın diğer yerlerine levrek ile birlikte fırınladığımız bebek havuç ve bebek salatalıkların da altına yatak yapılır. Salatalık ve havuçlar üstlerine konur.
  • Öğüttüğümüz tane karabiber ve kaya tuzunu üstlerine serpip servis edin.
  • Levrekler temizlenip filetoları düzgün bir biçimde çıkarılır.
  • Defne yaprağı, toz anason ve kurutulmuş şevketi bostan otu yakmak için bir kaba alınır.

Püf Noktası

Taze şevketi bostan otunun hafif diri bırakılması. Kullanacağımız tarifte rakının içerisindeki anason oranının da dikkate alınması. Fümeleme taparken otların yakımı esnasında kokuların balığa geçişine özen gösterilmesi.

Bilal Furkan Bilgin
Bilal Furkan BilginChef de Partie
Paylaş

Yorumlar (1)

Ebru TURPCU
19.03.2018

Enfess??

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Izgara Deniz Levreği
75 Dakika
1 Kişilik