Tarif

Şiveydiz Tarifi

Şiveydiz taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan yöresel bir Antep yemeğidir. Terbiyeli bir suyu olması nedeniyle hafif ekşimsi bir tada sahiptir. Şiveydiz nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 35B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuşbaşı kuzu eti
1 l su
1 kg taze sarımsak
500 g taze soğan
200 g haşlanmış nohut
Terbiyesi için:
350 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
25 g un
Sosu için:
15 ml sıvı yağ
10 g kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü bir tencereye kuşbaşı kuzu etlerini koyun. Üzerine 1 lt su ekleyin ve haşlamaya başlayın.
  • Taze sarımsak ve taze soğanları güzelce yıkayın. Yeşil sap kısımlarını kesin ve eşit şekilde iri iri doğrayın.
  • Bu sebzeleri su dolu bir kabın içine alarak bekletin. Suyu birkaç kez değiştirin, bu işlemi yapma amacımız kokusunu almak.
  • Pişen eti düdüklü tencereden alın ve etin suyunu bir tencereye süzün.
  • Süzülen et suyunun içerisine suda beklettiğiniz sarımsak ve soğanları koyun ve pişirmeye başlayın.
  • Pişen sebzelerin üzerine kuşbaşı etleri ve haşlanmış nohutları ilave ederek 10-15 dakika daha kaynatın.
  • Terbiyesi için: bir kapta süzme yoğurt, yumurta ve unu karıştırıp ocakta hafif kaynatın.
  • Yemeğin suyundan bir miktar alıp ılıtın ve terbiyeyi yemeğe ilave edin. Bu aşamadan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
  • Sosu için: Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın üzerine naneyi ekleyip ocaktan alın.
  • Güzel bir servis tabağına aldığınız şiveydiz yemeğinin üzerine naneli sosu dökerek servis edin. Benim tercihim; Kütahya Porselen Diana serisi!

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-diana-24-parca-gullu-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mantarlı Güveç Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
30B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Karamelize Soğanlı Enginar Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Erkan Babaoğlu
· 03.05.2021

Merhaba kolay gelsin.Terbiyesi için yoğurt süzme mi olması gerekiyor ?Elinize , emeğinize sağlık .

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 04.05.2021

Merhabalar, hayır süzeme yoğurt olması şart değil ev yapımı yada hazır yoğurtlar ile de yapılabilir:)