add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Şiveydiz

Şiveydiz taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan yöresel bir Antep yemeğidir. Terbiyeli bir suyu olması nedeniyle hafif ekşimsi bir tada sahiptir. Şiveydiz nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l su
1 kg taze sarımsak
500 g taze soğan
200 g haşlanmış nohut
350 g süzme yoğurt (terbiyesi için)
1 adet yumurta (terbiyesi için)
25 g un (terbiyesi için)
25 ml sıvı yağ
10 g nane
500 g kuşbaşı kuzu eti

Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü bir tencereye kuşbaşı kuzu etlerini koyun. Üzerine 1 lt su ekleyin ve haşlamaya başlayın.
  • Taze sarımsak ve taze soğanları güzelce yıkayın. Yeşil sap kısımlarını kesin ve eşit şekilde iri iri doğrayın.
  • Bu sebzeleri su dolu bir kabın içine alarak bekletin. Suyu birkaç kez değiştirin, bu işlemi yapma amacımız kokusunu almak.
  • Pişen eti düdüklü tencereden alın ve etin suyunu bir tencereye süzün.
  • Süzülen et suyunun içerisine suda beklettiğiniz sarımsak ve soğanları koyun ve pişirmeye başlayın.
  • Pişen sebzelerin üzerine kuşbaşı etleri ve haşlanmış nohutları ilave ederek 10-15 dakika daha kaynatın.
  • Terbiyesi için ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.
  • Yemeğin suyundan bir miktar alıp ılıtın ve terbiyeyi yemeğe ilave edin. Bu aşamadan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
  • Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın üzerine naneyi ekleyip ocaktan alın.
  • Güzel bir servis tabağına aldığınız şiveydiz yemeğinin üzerine dökerek servis edin.

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-diana-24-parca-gullu-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik