Tarif
Şiveydiz
Şiveydiz taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan yöresel bir Antep yemeğidir. Terbiyeli bir suyu olması nedeniyle hafif ekşimsi bir tada sahiptir. Şiveydiz nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l su
1 kg taze sarımsak
500 g taze soğan
200 g haşlanmış nohut
350 g süzme yoğurt (terbiyesi için)
1 adet yumurta (terbiyesi için)
25 g un (terbiyesi için)
25 ml sıvı yağ
10 g nane
500 g kuşbaşı kuzu eti
Nasıl Yapılır?
- 1Düdüklü bir tencereye kuşbaşı kuzu etlerini koyun. Üzerine 1 lt su ekleyin ve haşlamaya başlayın.
- 2Taze sarımsak ve taze soğanları güzelce yıkayın. Yeşil sap kısımlarını kesin ve eşit şekilde iri iri doğrayın.
- 3Bu sebzeleri su dolu bir kabın içine alarak bekletin. Suyu birkaç kez değiştirin, bu işlemi yapma amacımız kokusunu almak.
- 4Pişen eti düdüklü tencereden alın ve etin suyunu bir tencereye süzün.
- 5Süzülen et suyunun içerisine suda beklettiğiniz sarımsak ve soğanları koyun ve pişirmeye başlayın.
- 6Pişen sebzelerin üzerine kuşbaşı etleri ve haşlanmış nohutları ilave ederek 10-15 dakika daha kaynatın.
- 7Terbiyesi için ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.
- 8Yemeğin suyundan bir miktar alıp ılıtın ve terbiyeyi yemeğe ilave edin. Bu aşamadan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
- 9Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın üzerine naneyi ekleyip ocaktan alın.
- 10Güzel bir servis tabağına aldığınız şiveydiz yemeğinin üzerine dökerek servis edin.
Püf Noktası
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-diana-24-parca-gullu-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.