Tarif
Siyah Humus Tarifi
Bugün sizlerle farklı bir meze türü olarak siyah nohuttan bol lifli humus tarifi paylaşacağım. Kolay yapımı ve lezzeti ile eminim sizler de çok beğeneceksiniz.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 26B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g haşlanmış siyah nohut
1/2 l haşlanmış nohut suyu
200 ml zeytinyağı
200 ml tahin
4-5 diş sarımsak
20 g tuz
1.5 adet limonun suyu
5 g kimyon
Nasıl Yapılır?
- 1Siyah nohutları zamanınız varsa bir gece önceden ılık suya koyup ertesi gün haşlayabilirsiniz. Dilerseniz de düdüklü tencerede bir gece suda bekletmeden 2 lt su ile haşlayabilirsiniz.
- 2Haşladıktan sonra haşlama suyundan mutlaka kenara yarım litre kadar ayırın.
- 3Haşlanan nohutları rondoya alın ve haşlama suyundan azar azar ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
- 4Sırası ile zeytinyağı, tahin, soyulmuş sarımsak, tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip tamamen pürüzsüz kıvam alana kadar rondodan çekin.
- 5Kıvamı katı olur ise haşlama suyundan ilave ederek daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
- 6Farklı bir meze türü olarak sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?