Paylaş
- 28B
- 147
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kuru soğan
20 ml sıvı yağ
500 ml tavuk suyu
tuz
karabiber
1 adet baget ekmek
Süslemek için:
taze soğan
taze kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğanları jülyen doğrayın.
- 2Tereyağı ve sıvı yağını tencerede ısıtın.
- 3Doğranmış soğanları içine ekleyip sürekli karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Bu aşamada dilerseniz 1 diş dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.
- 4Karamelize olan soğanlara tavuk suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın, 15-20 dakika boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- 5Baget ekmeğini ince bir dilim olarak kesin, kenarlarını tereyağı ile yağlayıp bir fırın veya tavada altın sarısı olana kadar kızartın.
- 6Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip peyniri eritin.
- 7Hazır olan çorbayı güzel bir servis kasesine alın, üzerine peynirli ekmek dilimini yerleştirin.
- 8Taze soğan ve taze kekik ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Çorbanızın daha kıvamlı olmasını isterseniz, tavuk suyunu eklemeden önce az miktarda un ekleyip soğanlarla beraber kavurun. Ardından tavuk suyunu ekleyip pişirin.
*Baharat oranını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?