add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Soğan Dolması

Hem ara sıcak hem de ana yemek yerine geçebilecek enfes bir soğan dolması tarifi ile karşınızdayız.
70 Dakika
4-6 Kişilik
Sarmalar / Dolmalar
Tencere

Malzeme Listesi

8 adet büyük boy soğan
20 g kuş üzümü
215 g zeytinyağı
20 g dolmalık fıstık
200 g pilavlık pirinç
480 ml su
12 g kuru nane
5 g tarçın
5 g yenibahar
5 g tuz
4 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede tuzlu bol su kaynatın. Soğanlardan 4 tanesinin kabuklarını soyun, baş ve kök kısmını kesin.
  • Kaynar suda, yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika haşlayın. Sudan çıkarın ve bir kenarda bekletin.
  • Soğanlar ılınınca başparmağınızla iterek önce orta kısmını çıkarın. Sonra dikkatlice soğanın içinden katmanlarını çıkarın. Parçalanmamasına özen gösterin.
  • İçi doldurulabilecek büyüklükteki katmanları doldurmak için bir kenara ayırın.
  • Orta kısmını, küçük veya parçalanmış katmanları ve haşlamadığınız diğer 4 soğanı incecik kıyın, bir kenarda bekletin. Kuş üzümünü ayıklayıp suda bekletin.
  • Kalın tabanlı bir tavaya zeytinyağı, dolmalık fıstık, kıyılmış soğan ve biraz tuz koyun. Soğanları ağır ateşte kavurun. Suyu süzülüp yıkanmış pirinci ekleyin. Ardından kuş üzümü, 1 su bardağı su, tuz, baharat ilave edin.
  • Pirinci ezmeden dikkatlice karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilıyıncaya kadar üstü açık olarak bekletin.
  • Pirinçli harcı soğanların içine doldurun. Tencereye yan yana dizin. Üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Geniş, düz bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte pirinç iyice yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
  • Sıcak servis edin.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pazı Sarması
105 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Dolmaları
30 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Bamyalı Elma Dolması
30 Dakika
2-4 Kişilik