Tarif

Soslu Hindi Rulo Tarifi

Yılbaşına özel soslu Hindi Rulo tarifi nasıl yapılır?
180 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın
Soslu Hindi Rulo Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket hindi bonfile
Pınar
Sosu için:
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet kereviz sapı
20 ml zeytinyağı
300 g dana kaval kemiği
su
250 ml fermente üzüm suyu
20 g salça
Garnitür için:
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet havuç
1 adet kabak
10 ml zeytinyağı
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Sosu için: havuç, kabak, soğan, sarımsak, kerevizi iri iri doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  • Dana kaval kemiklerini önceden ısıtılmış 250 derece fırında hafif yanana kadar pişirin.
  • Daha sonra sote edilen sebzelerin içine kemikleri ilave edin kısa bir kavurma işleminden sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin, suyunu çektikçe ara ara su ekleyerek kaynatın. En son fermente üzüm suyu ve salça ilave edin. 1 saat kaynattıktan sonra iyice süzün. Sosunuz hazır.
  • Garnitür için gerekli olan tüm malzemeleri irice doğrayıp zeytinyağı koyduğunuz bir tavada soteleyin.
  • Hindi bonfileyi inceltin. Açılmamaları için sarın ve kürdanla tutturup, bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dk.pişirin.
  • Etten kürdanı çıkarın. Bütün veya kalın halka dilimleyerek hazırladığınız sosla ve garnitürle birlikte servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Siyez Keşkekli Hindi But Rulosu Tarifi
11B Görüntüleme
Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
Piliç Kievski Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
55B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (1)

İlker Nacar
· 28.05.2019

Merhaba, hindi osso buccoile ilgili bir yemek tarifi verebilir misiniz?