Tarif

Soslu Mezgit

Pratik sebzeli sosuyla lezzetli bir mezgit tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Tava
Soslu Mezgit

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Mezgit Fileto
Pınar
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 ml elma sirkesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 g taze kekik
2 g taze tarhun
3 g kaya tuzu
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları incecik kıyıp bir sos kabına alın.
  • Üzerine kaya tuzu, karabiber, tarhun, taze kekik ve sirkeyi ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Sos kıvamına gelince bir süzgeç yardımı ile süzün.
  • Süzdüğünüz kısma önce iki parça halinde tereyağını mutlaka karıştırarak yedirin ve ağır ağır karıştırarak ekşi kremayı ekleyin.
  • Bu esnada ızgarada ya da yanmaz tavada mezgit filetoları istediğiniz ölçüde pişirin.
  • Servis tabağına dilediğiniz sebzeleri yerleştirip tabağa mezgit filetoları yerleştirin.
  • Hazır olan ekşi kremalı sosu üzerine ekleyip servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar (1)

Ecem Pehlivan
24.12.2018

Çok pratik bir tarif, teşekkürler!

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
6B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kremalı Kalamar Dolma
40 Dakika
2-4 Kişilik
4B