Tarif
Soslu Mezgit
Pratik sebzeli sosuyla lezzetli bir mezgit tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Tava

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Mezgit Fileto
100 g Pınar Ekşi Krema
50 g Pınar Tereyağı
150 ml elma sirkesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 g taze kekik
2 g taze tarhun
2 g kaya tuzu
2 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanı ve sarımsağı incecik kıyın ve bir sos kabına alın.
- 2Üzerine kaya tuzu, karabiber, tarhun, taze kekik ve sirkeyi ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
- 3Sos kıvamına gelince bir süzgeç yardımı ile süzün.
- 4Süzdüğünüz kısma önce iki parça halinde Pınar Tereyağını mutlaka karıştırarak yedirin ve sonrada ağır ağır ve karıştırarak Pınar Ekşi Kremayı ekleyin.
- 5Bu esnada ızgarada ya da yanmaz tavada Pınar Mezgit Filetoları istediğiniz ölçüde pişirin.
- 6Servis tabağına dilediğiniz sebzeleri yerleştirip tabağa Pınar Mezgit Filetoları ilave edin.
- 7Hazır olan Pınar Ekşi Kremalı sosu da ekleyip servis edin.