add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Soslu Mezgit

Pratik sebzeli sosuyla lezzetli bir mezgit tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Tava
Soslu Mezgit

Malzeme Listesi

500 g Pınar Mezgit Fileto
Pınar Ürünü
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
50 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
150 ml elma sirkesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 g taze kekik
2 g taze tarhun
2 g kaya tuzu
2 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı incecik kıyın ve bir sos kabına alın.
  • Üzerine kaya tuzu, karabiber, tarhun, taze kekik ve sirkeyi ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Sos kıvamına gelince bir süzgeç yardımı ile süzün.
  • Süzdüğünüz kısma önce iki parça halinde Pınar Tereyağını mutlaka karıştırarak yedirin ve sonrada ağır ağır ve karıştırarak Pınar Ekşi Kremayı ekleyin.
  • Bu esnada ızgarada ya da yanmaz tavada Pınar Mezgit Filetoları istediğiniz ölçüde pişirin.
  • Servis tabağına dilediğiniz sebzeleri yerleştirip tabağa Pınar Mezgit Filetoları ilave edin.
  • Hazır olan Pınar Ekşi Kremalı sosu da ekleyip servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar (1)

Ecem Pehlivan
24.12.2018

Çok pratik bir tarif, teşekkürler!

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Izgara Deniz Levreği
75 Dakika
1 Kişilik