Tarif

Sucuklu Pirinç Pilavı

Pilav nasıl yapılır? Sucuklu taze otlu pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
Sucuklu Pirinç Pilavı
Paylaş
  • 3B
  • 68
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g baldo pirinç
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 ml ayçiçek yağı
400 ml sıcak et suyu
tuz
akbiber
50 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
1/2 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bol suda yıkayıp bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp süzün.
  • Bir pilav tenceresinde tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Ardından süzülmüş pirinçleri ekleyip 6-7 dk. kavurun.
  • Kavrulan pirince sıcak et suyunu ilave edin. Tuz ve akbiberle lezzetlendirin.
  • Tencerenin kapağı kapalı şekilde harlı ateşte kaynayana kadar pişirin. Su kaynayınca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dk. demlendirin.
  • Ayrı bir tavada küp küp doğranmış sucukları kısık ateşte güzelce pişirin.
  • Demlenen pilava kıyılmış maydanozları ve pişmiş sucukları ekleyip karıştırın.
  • Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Akbiber yerine karabiber kullanabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
5B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme