- Tarifler
- Tatlı
- Sütlü Tatlı
- Sultan Lokumu
Tarif
Sultan Lokumu
Türk mutfağının en gözde tatlarından Sultan Lokumu tarifi... Sultan lokumu nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Paylaş
- 31B
- 246
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g un
10 g vanilya
3 g damla sakızı
100 g toz şeker
200 g Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Unu tereyağında hafifçe kavurun.
- 2Sütü yavaş yavaş çırpma teli ile çırparak ekleyin.
- 3Vanilya, damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
- 4Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- 5Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin.
- 6Muhallebiyi ocaktan alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın.
- 7Oda sıcaklığına gelince dondurucuda 2-3 saat bekletin.
- 8Soğuyan muhallebiyi elinizde yuvarlayarak Hindistan cevizine bulayın. İşte bu kadar, afiyet olsun.